Kaja Juvan ni imela težav s 306. igralko sveta. Foto: Teniška zveza Slovenije
Kaja Juvan ni imela težav s 306. igralko sveta. Foto: Teniška zveza Slovenije

Dvoboj je trajal uro in 21 minut. Kaja Juvan sicer ni bila najzanesljivejša pri začetnem udarcu, v polje je namreč poslala 59 odstotkov prvih servisov, a je bila vseeno učinkovita, saj je osvojila 70 odstotkov točk na prvi servis in natanko polovico na drugi servis.

V uvodnem nizu ji je prvi brejk uspel v tretji igri, prednost je nato suvereno pretvorila vse do konca niza. Najslabšo servisno igro je imela na začetku drugega niza, Bosanki je uspel brejk, povedla je z 2:0, a nato je do konca dvoboja osvojila le še eno igro.

Kaja Juvan se bo v četrtfinalu pomerila s četrto nosilko, Belgijko Elise Mertens.

Kaji Juvan nagrada Heart

Kaja Juvan je letošnja prejemnica nagrade Heart v 1. evro-afriški skupini pokala BJK. Gre za nagrado, ki so jo prvič podelili leta 2009. Prav pred 13 leti je nagrado prejela tudi Katarina Srebotnik. Glasovalo je kar 12 tisoč navijačev iz celega sveta, največ glasov pa je dobila prav 21-letna Ljubljančanka.

"Zelo sem počaščena, da sem prejela to nagrado. Še vedno se rada spomnim dogajanja v Turčiji. Zdi se mi, da smo se dekleta tam še bolj povezala. To mi je najbolj pomembno. Zelo se veselim, da bomo kmalu znova igrale skupaj. Rada bi se zahvalila vsem, ki so glasovali zame. Ta nagrada pa je lepa motivacija za prihodnost, namenila sem jo Zvezi prijateljev mladine. Veselim se naslednjih tekem v pokalu BJK," je ob prejemu nagrade dejala Kaja Juvan, ki dva tisoč dolarjev nagrade namenila dobrodelni ustanovi po lastni izbiri. Slovenke so si v Turčiji priigral napredovanje in so bile tako visoko nazadnje leta 2012.


Strasbourg, osmina finala

K. PLIŠKOVA (ČEŠ/1) − PERA (ZDA)
6:3, 1:6, 6:1

ZANEVSKA (BEL) − TAN (FRA)
4:6, 7:5, 6:1

MERTENS (BEL/4) − FRIEDSAM (NEM)
7:5, 7:5

JUVAN (SLO) − BERBEROVIĆ (BIH)
6:2, 6:3

GOLUBIC (ŠVI/9) − FERRO (FRA)
6:4, 6:2

DODIN (FRA) − MAKAROVA (RUS)
6:2, 6:1

LINETTE (POL/8) − WATSON (VB)
6:1, 6:1

KERBER (NEM/2) − SASNOVIČ (BLR)
6:2, 3:6, 6:4