Za muhavim Nickom Kyrgiosom je pester teden. Foto: Reuters
Za muhavim Nickom Kyrgiosom je pester teden. Foto: Reuters

Kyrgios je dolgo čakal na deseti osvojeni turnir, saj se je veselil prvič po lanskem januarju, ko je osvojil Brisbane.

Avstralec je na poti do naslova premagal tri igralce s top 10 lestvice ATP, v drugem krogu je izločil drugega igralca sveta Španca Rafaela Nadala, v polfinalu številko devet Američana Johna Isnerja, v finalu pa še Zvereva.

V prvem nizu je bila odločilna četrta igra, ko je Kyrgios odvzel servis Zverevu za vodstvo s 4:1, ob čemer je Nemec v jezi zlomil svoj lopar. V drugem nizu mu je najprej Kyrgios odvzel servis, naslednjo igro na svoj servis pa izgubil. V peti igri je Avstralec znova odvzel servis tekmecu in dvoboj potem mirno pripeljal do konca.

Kyrgios z odličnimi servisi do naslova v Acapulcu

Pella v petem poskusu do prve zmage na turnirjih ATP
Guido Pella je pri 28 letih prišel do prvega naslova na turnirjih ATP. V finalu Sao Paula, kjer so si udeleženci na pesku razdelili 618.810 dolarjev, je premagal Christiana Garina iz Čila s 7:5 in 6:3. Pella je do zdaj izgubil vse štiri finalne dvoboje. V Riu de Janeiru 2016 ga je premagal Pablo Cuevas, leto kasneje ga je v finalu Münchna ugnal Alexander Zverev, lani je izgubil v Umagu proti Marcu Cecchinatu, letos v Cordobi pa je bil boljši Juan Ignacio Londero.

Argentinec je v Sao Paulu vse dvoboje dobil v dveh nizih. Premagal je Marca Trungellitija, Roberta Carballesa Baeno in v polfinalu še zmagovalca turnirja prejšnjega tedna v Riu de Janieru Lasla Đereja iz Srbije. Finalna zmaga je bila njegova enajsta v tej sezoni.