Daniil Medvedjev je premagal Alexandra Zvereva drugič v desetih dneh. Rus je bil boljši tudi v polfinalu mastersa v Parizu. Foto: EPA
Daniil Medvedjev je premagal Alexandra Zvereva drugič v desetih dneh. Rus je bil boljši tudi v polfinalu mastersa v Parizu. Foto: EPA

Rus na poti do druge zmage v Torinu ni izgubil servisa. Nemec si je priigral štiri priložnosti za brejk, tri v prvem nizu, a je drugi igralec sveta ostal trden v najtežjih trenutkih. Nekaj slabše je odigral le v podaljšani igri drugega niza, ki jo je Zverev dobil s 7:3.

V odločilnem nizu sta oba igralca prikazala vrhunsko igro. Edino priložnost za odvzem servisa si je priigral Zverev v enajsti igri, toda tudi te mu ni uspelo izkoristiti. V odločilni podaljšani igri je imel na začetku pobudo Zverev, ki je vodil z 2:0 in 4:2. Medvedjev je nato dobil štiri točke zapored. Priigral si je dve zaključni žogi, ki pa mu jih ni uspelo izkoristiti.

Popravni izpit mu je uspel v naslednjih dveh točkah. Podaljšano igro je dobil z 8:6 in dvoboj je bil zaključen po dveh urah in 39 minutah.

Menjava Sinner odpihnil Hurkacza
V večernem dvoboju rdeče skupine sta se pomerila Hubert Hurkacz in Jannik Sinner, ki je zamenjal poškodovanega rojaka Mattea Berrettinija. Sinner je pred navdušenimi navijači slavil prepričljivo s 6:2, 6:2. Za preboj v polfinale bi moral v četrtek premagati Danila Medvedjeva, ki je že uvrščen med štiri, ob tem pa bi moral Hurkacz premagati Zvereva.

Sredina para drugega kroga v zeleni skupini sta Novak Đoković ‒ Andrej Rubljov (14.00) in Stefanos Cicipas ‒ Casper Ruud (21.00).

Rdeča skupina, 2. krog:
MEDVEDJEV (RUS/2) ‒ A. ZVEREV (NEM/3)
6:3, 6:7 (3), 7:6 (6)

SINNER (ITA/9) ‒ HURKACZ (POL/8)
6:2, 6:2

Lestvica:                          
MEDVEDJEV            2  2 0  4:2  2
ZVEREV               2  1 1  2:2  1
SINNER               1  1 0  2:0  1
HURKACZ              2  0 2  1:4  0
BERRETTINI           1  0 1  0:1  0
V polfinale vodita prvi dve mesti. 
Medvedjev še tretjič letos boljši od Zvereva