Medvedjev je v izjemni formi v letošnji sezoni na trdi podlagi. Osvojil je turnirje v Rotterdamu, Dohi in Dubaju. Foto: Reuters
Medvedjev je v izjemni formi v letošnji sezoni na trdi podlagi. Osvojil je turnirje v Rotterdamu, Dohi in Dubaju. Foto: Reuters

Rus, ki si je v napetem obračunu z Alexandrom Zverevom v osmini finala zvil gleženj, se je zelo dobro gibal na osrednjem stadionu.

V prvem nizu je hitro povedel s 3:0 in imel celo priložnost za 4:0, a se je Španec rešil. Medvedjev je v uvodnem nizu oddal le štiri točke v petih igrah na svoj začetni udarec.

Precej bolj izenačen je bil drugi niz. Davidovich Fokina je imel v drugi, četrti in šesti igri priložnost za brejk, vendar se je Medvedjev rešil in izenačil na 3:3. Pri padcu si je poškodoval še palec na desni roki, potreboval je pomoč fizioterapevta, a je lahko nadaljeval igro.

28. igralec sveta je imel veliko priložnost v osmi igri, a se je Medvedjev rešil pri zaostanku s 3:4 in 0/40. Nanizal je pet točk in izenačil na 4:4. Davidovich Fokina je v enajsti igri izgubil servis brez osvojene točke in Medvedjev je nato zanesljivo končal obračun po uri in 46 minutah.

Tiafoe brez izgubljenega niza v polfinale
27-letni Rus se je prvič uvrstil v polfinale Indian Wellsa, kjer ga v soboto čaka Tiafoe. Američan je s 6:4 in 6:4 ugnal Camerona Norrieja in na turniju v kalifornijski puščavi še ni oddal niza.

"Na ogrevanju me je gleženj zelo bolel. Odločil sem se, da bom igral. Vzel sem tableto proti bolečinam in očitno je pomagala. Iz igre v igro sem se počutil bolje. Veter je bil neugoden in zares sem srečen, da sem napredoval po dveh nizih. V drugem nizu sem si še porezal palec. V kuhinji nisem veliko, zato se nikoli tako ne porežem z nožem," je povedal Medvedjev, ki je dobil vse štiri obračune s Tiafoejem, a Američan je že večkrat dokazal, da je sposoben izločiti najboljše igralce sveta. Lani je na Odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku ugnal Rafaela Nadala.

Arina Sabalenka je v imenitni formi. V 65 minutah je izločila Coco Gauff. Foto: Reuters
Arina Sabalenka je v imenitni formi. V 65 minutah je izločila Coco Gauff. Foto: Reuters

Sabalenka gladko odpravila Coco Gauff
Arina Sabalenka je v četrtfinalu odpravila Coco Gauff s 6:4 in 6:0. Belorusinja je lani naredila rekordnih 428 dvojnih napak na turneji WTA, tokrat pa ni niti ene. Ameriška najstnica je v drugem nizu osvojila le osem točk.

"Letos se počutim popolnoma drugače na igrišču. Vse do zmage v Melbournu sem čutila velik pritisk, ker še nisem osvojila turnirja za grand slam. V ključnih trenutkih sem vedno odpovedala, ker sem si preveč želela zmagati. Po zmagi v Avstraliji sem postala precej bolj mirna. Ne poklanjam več točk tekmicam. Nadzorujem čustva in velikokrat se mi uspe vrniti po zaostanku," je povedala Sabalenka.


INDIAN WELLS
(10.143.750 am. dolarjev, trda podlaga)

Četrtfinale (M), tabela:
ALCARAZ (ŠPA/1) - AUGER ALIASSIME (KAN/8)
6:4, 6:4
SINNER (ITA/11) - FRITZ (ZDA/4)
6:4, 4:6, 6:4
MEDVEDJEV (RUS/5) - DAVIDOVICH FOKINA (ŠPA/23)
6:3, 7:5
TIAFOE (ZDA/14) - NORRIE (VB/10)
6:4, 6:4


Četrtfinale (Ž), tabela:
SWIATEK (POL/1) - CIRSTEA (ROM)
6:2, 6:3
RIBAKINA (KAZ/10) - MUCHOVA (ČEŠ)
7:6 (4), 2:6, 6:4
SAKARI (GRČ/7) - KVITOVA (ČEŠ/15)
4:6, 7:5, 6:1
SABALENKA (BLR/2) - GAUFF (ZDA/6)
6:4, 6:0