Daniil Medvedjev, ki je v finalu Odprtega prvenstva Avstralije izgubil proti Novaku Đokoviću, se je zavihtel že na drugo mesto lestvice ATP. Foto: EPA
Daniil Medvedjev, ki je v finalu Odprtega prvenstva Avstralije izgubil proti Novaku Đokoviću, se je zavihtel že na drugo mesto lestvice ATP. Foto: EPA

Za 25-letnega Medvedjeva je to deseti naslov v karieri in druga lovorika letos, potem ko je februarja popeljal Rusijo do naslova na pokalu ATP v Melbournu.

Medvedjev bo prvič po skoraj šestnajstih letih prekinil vladavino velike četverice – Novak Đoković, Rafael Nadal, Roger Federer, Andy Murray. Zadnji, ki se mu je uspelo prebiti na drugo mesto, je bil Avstralec Lleyton Hewitt julija 2005.

Pierre Hugues Herbert, ki je turnir začel na 93. mestu na svetu, ostaja brez naslova ATP, z nastopom v finalu pa bo svojo uvrstitev izboljšal za približno 20 mest.

Rus hitro izpolnil otroške sanje
"Zelo sem srečen. Želel sem z zmago potrditi napredovanje na lestvici ATP. Ko sem bil otrok, sem sanjal, da bom osvojil deset turnirjev ATP. Kmalu mi je uspelo, zdaj si bom postavil višje cilje. Zares rad igram na trdi podlagi. Moja igra je prilagojena za to podlago. Herbert je bil res neugoden tekmec, v 1. krogu Roland Garrosa me je že izločil. Pričakoval sem izenačen obračun," je poudaril Medvedjev, ki je v finalu serviral 13 asov.

Juvanova uspešna v kvalifikacijah Monterreya
Kaja Juvan je uspešno prestala kvalifikacije v Monterreyu v Mehiki, Blaž Rola pa je v Dubaju ostal brez nastopa na glavnem turnirju. Juvanova je bila na turnirju WTA serije 250 prva nosilka kvalifikacij. V 1. krogu je premagala Belorusinjo Olgo Govorcovo s 6:2, 4:6 in 6:2, v drugem pa je bila prepričljivo boljša od Japonke Kurumi Nara s 6:1 in 6:1.

20-letna Ljubljančanka, ki bo v ponedeljek znova dosegla rekordno uvrstitev na lestvici WTA – 90. mesto, bo ena od treh Slovenk na turnirju v Monterreyu, kjer si bodo udeleženke na trdi podlagi razdelile 235.238 dolarjev.

Tamara Zidanšek bo igrala med posameznicami – v prvem krogu jo čaka domačinka Renata Zarazua – in dvojicami (skupaj z Nizozemko Arantxo Rus), Dalila Jakupovič se bo preizkusila samo med pari z Ankito Raino iz Indije. Juvanova bo zaigrala v obeh konkurencah. V dvojicah bo moči združila z Rusinjo Varvaro Gračevo.

Rola se ni uspel pridružiti Bedenetu v Dubaju
Manj uspešen je bil Blaž Rola v kvalifikacijah turnirja ATP serije 500 v Dubaju. V prvem krogu je v podaljšani igri tretjega niza premagal Kazahstanca Dimitrija Popka z 12:10 in pred tem rešil šest zaključnih žogic, v drugem nastopu pa je moral priznati premoč Južnoafričanu Lloydu Harrisu, ki je bil boljši s 6:2 in 6:4.

V Združenih arabskih emiratih bo tako naslednji teden od Slovencev igral le Aljaž Bedene, ki se bo v uvodnem krogu v ponedeljek pomeril s kvalifikantom iz Indije Jukijem Bhambrijem.