Daniil Medvedjev je osvojil 17. turnir v karieri. Foto: Reuters
Daniil Medvedjev je osvojil 17. turnir v karieri. Foto: Reuters

Dvoboj nekdanjih številk ena je suvereno dobil 27-letni Rus, ki je izkoristil prednost v letih oziroma utrujenost osem let starejšega tekmeca, ki je ta teden odigral pet dvobojev na tri nize. V polfinalu proti Čehu Jiriju Lehečki je Murray rešil celo pet zaključnih žog.

Medvedjev, ki je še tretjič v karieri premagal Škota, je prvič zmagal na dveh turnirjih v dveh tednih. Leta 2019 je sicer igral tri finale (Washington, Montreal, Cincinnati), vendar je dva izgubil. Murray ostaja pri 36 naslovih ATP – zadnjega je osvojil 2019 v Antwerpnu.

Krejčikova ima recept za Swiatek

V finalu ženskega turnirja serije 1000 v Dubaju je Barbora Krejčikova s 6:4, 6:2 presenetila prvo igralko sveta Igo Swiatek. Čehinja je na poti do šestega naslova WTA v karieri premagala prve tri igralke sveta, kar je pred njo na istem turnirju v zgodovini uspelo le še petim igralkam.

Najprej je prvi poraz v sezoni zadala zmagovalki Odprtega prvenstva Avstralije Arini Sabalenki, v polfinalu je bila boljša od Jessice Pegule, v finalu pa je nadigrala še Poljakinjo, ki je v zadnjih dveh tednih prikazala navdušujoče predstave.

Prejšnji teden ob zmagi v Dohi je v vsem tednu izgubila le pet iger, ta teden pa do finala zgolj devet. Še največ težav je imela v polfinalu z Američanko Coco Gauff (6:4, 6:2).

Za Swiatek je to šele tretji poraz v finalih turnirjev WTA. Prvega v karieri je izgubila leta 2019 v Luganu proti Poloni Hercog, leta 2022 v Ostravi pa prav proti Krejčikovi. Njena statistika v finalih je zdaj 12-3.