Polona Hercog je večji del koronavirusnega premora preživela v Varaždinu. Foto: EPA
Polona Hercog je večji del koronavirusnega premora preživela v Varaždinu. Foto: EPA

Na Pokalu Mime Jaušovec bo v treh dneh na sporedu 21 dvobojev po posebnem, skrajšanem sistemu tekmovanja. Prvi imeni turnirja bosta najboljša slovenska igralca Polona Hercog in Aljaž Bedene. Zbrana sredstva bodo namenili Fundaciji Mima, ustanovi za mlade upe, ki štipendira in financira mlade slovenske športnike do 18 let.

V ekipi vzhoda, ki jo bo kot kapetan vodil Robi Cokan s pomočnikom Zoranom Kranjcem, bodo poleg Hercogove igrali Tamara Zidanšek, Nina Potočnik, Pia Čuk, Živa Falkner, Blaž Rola, Nik Razboršek, Mike Urbanija, Tomislav Ternar in Blaž Vidovič.

Ekipo zahoda, katere kapetan je Miha Mlakar s pomočnico Majo Matevžič, pa bodo poleg Bedeneta zastopali Kaja Juvan, Dalila Jakupović, Nika Radišič, Andreja Klepač, Pia Lovrič, Blaž Kavčič, Tom Kočevar Dešman, Grega Žemlja in Matic Dimic.

Hercog: Življenjski ritem tenisačev se je zelo umiril

Hercogova je dejala, da je večji del koronavirusnega premora preživela v Varaždinu, zdaj pa je za nekaj dni pripotovala v Maribor.

"Veseli me, da smo se zbrali in odzvali vsi najboljši v Sloveniji ter da bomo odigrali tekme v dobrodelne namene. Vsekakor gre za zelo pozitivno potezo za celoten slovenski tenis. Sicer v teh časih še ne treniram na polno, a sem veliko v naravi, tako da sem kondicijsko dobro pripravljena. Moja teniška pripravljenost pa ni na najvišji ravni. Nisem veliko igrala, premor sem izkoristila tudi za počitek in stvari, za katere sicer nimam časa," je dodala 29-letna Mariborčanka.

Tudi Bedene je pojasnil, da zaradi koronavirusne pandemije in tudi še ne popolnoma sanirane poškodbe rame tenisa ni igral veliko. "Prejšnji teden sem igral le enkrat, prej po trikrat na teden, a počasi se bo treba spraviti v ritem petih treningov na teden ter vadbe kondicije. Menim, da bo kar težko po daljšem času priti nazaj v tekmovalni ritem. Problem je tudi, ker me rama še vedno boli, tako da sploh še nisem na polno serviral, ker nisem mogel," meni 30-letni Ljubljančan.

Profesionalni turnirji pod okriljem združenj ATP, WTA in ITF so prepovedani do konca julija.

Na prvenstvu vzhodne Evrope najbrž tudi Đoković

Nekdanji srbski teniški igralec Janko Tipsarević bo v Beogradu s svojo akademijo organiziral prvenstvo vzhodne Evrope, ki se bo začelo 15. junija. Kot je povedal Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, bo na turnirju najbrž nastopil tudi prvi igralec sveta. Nastop je potrdil tudi Aljaž Bedene, prav tako so povabili Polono Hercog, ki je dejala, da jo turnir zanima. Tam bo zaigrala tudi Dalila Jakupović.

Za zdaj so nastop potrdili še Dušan Lajović, Damir Džumhur, Danka Kovinić, Nikoloz Basivašvili, Patricia Maria Tio, Viktor Troicki, Dimitar Kuzmanov, Jasmine Paolini, Laslo Đere, Miomir Kecmanović, Irina Camelia Begu, Jana Fett in drugi.