Rafael Nadal je na lestvici ATP zdrsnil na šesto mesto. Foto: AP
Rafael Nadal je na lestvici ATP zdrsnil na šesto mesto. Foto: AP

Na družbenih omrežjih se je pojavil tudi video, na katerem udarja z loparjem ob prisotnosti trenerja Carlosa Moye na svoji akademiji na Palmi de Mallorci.

35-letni Nadal je po izpadu v junijskem polfinalu Roland Garrosa, kjer ga je izločil Srb Novak Đoković, igral le še na turnirju v Washingtonu. Vmes je izpustil tako Wimbledon kot olimpoijske igre v Tokiu.

Na igrišča se je vrnil na začetku avgusta v Washingtonu, vendar je kmalu po zgodnjem izpadu sporočil, da ga ne bo na turnirju serije masters v Montrealu. Pozneje je odpovedal še Cincinatti in predčasno sklenil sezono še pred New Yorkom.

Težave s stopalom ni reševal z operacijo, ampak s počitkom in zdravljenjem. "Ne vem, kdaj se bom vrnil. Odločil sem se za nekoliko agresivnejše zdravljenje stopala. Veliko delam vsak dan, da se bom čim prej vrnil na turnirje," je povedal 35-letni Nadal.

Najverjetnejša točka vrnitve je januarski turnir grand slam v Melbournu, glavni cilj sezone pa zagotovo grand slam v Parizu, kjer bo skušal v Roland Garrosu osvojiti že 14. lovoriko. Skupaj jih ima 20 in je na vrhu izenačen z Rogerjem Federerjem in Novakom Đokovičem.