Jannik Sinner je navdušil tudi pred mesecem dni na Roland Garrosu, ko se je prebil vse do četrtfinala. Izločil ga je kralj peska Rafael Nadal. Foto: EPA
Jannik Sinner je navdušil tudi pred mesecem dni na Roland Garrosu, ko se je prebil vse do četrtfinala. Izločil ga je kralj peska Rafael Nadal. Foto: EPA

19-letni Italijan je postal najmlajši zmagovalec turnirja ATP po letu 2008, ko je 18-letni Kei Nišikori osvojil turnir v Delray Beachu.

Pred letom dni je Sinner osvojil turnir naslednje generacije v Milanu in napovedal vrhunsko kariero. Letos je dobil 19 obračunov, poražen pa je bil le enajstkrat. S 95. mesta na lestvici ATP je napredoval na 37., ki ga bo zasedel v ponedeljek.

Obračun je trajal dve uri in 15 minut. V odločilnem nizu se je Sinner rešil v prvi igri po zaostanku s 15/40, nato pa sta bila oba zanesljiva pri začetnih udarcih. Podaljšano igro je dobil Italijan s 7:3.

Sinner najmlajši zmagovalec ATP-turnirja po letu 2008

Letos šest novih zmagovalcev
Italijan, ki je teden začel kot 44. igralec na svetu, je postal šesti igralec v letu 2020 s prvim naslovom na turneji ATP. Pred njim so prvič v karieri letos zmagali Ugo Humbert (Auckland), Casper Ruud (Buenos Aires), Thiago Seyboth Wild (Santiago), Miomir Kecmanović (Kitzbühel) in John Millman (Nursultan).

30-letni Kanadčan Pospisil še vedno čaka na prvo turnirsko zmago, tudi 14 asov ni pomagalo v finalnem obračunu. Trikrat je igral v finalu, drugič letos. V Montpellieru ga je premagal Gael Monfils, pred šestimi leti v Washingtonu pa Milos Raonic.

Đoković in Nadal pred sklepnim turnirjem sezone v Londonu