Novak Đoković in Rafael Nadal sta leto 2021 končala na prvih dveh mestih lestvice ATP. Foto: Reuters
Novak Đoković in Rafael Nadal sta leto 2021 končala na prvih dveh mestih lestvice ATP. Foto: Reuters

Okoli 1270 igralcev in članov strokovnega osebja bo v Melbourne s čarterskimi letali prispelo naslednji teden, ko bodo začeli 14-dnevno obdobje obvezne karantene. Zaradi težav z nastanitvijo v zvezni državi Viktorija bodo nekatere igralce nastanili tudi v Južni Avstraliji, natančneje v Adelajdi, je za Tennis Channel povedal direktor prvega turnirja za grand slam sezone Craig Tiley, ki je posredoval pri tamkajšnji vladi.

Ker so bili tudi v Južni Avstraliji skeptični glede prihoda nekaterih igralcev, je Tiley predlagal ekshibicijske dvoboje z največjimi imeni tenisa. Kot je dodal, se je premier zvezne države Steven Marshall strinjal, da v posebnem mehurčku gosti 50 igralcev, ki bodo v prestolnici Južne Avstralije odigrali nekaj dvobojev pred odhodom v Melbourne.

V izjavi za javnost so organizatorji OP Avstralije sporočili, da bodo v Adelajdi v moški konkurenci nastopili Đoković, Nadal in Avstrijec Dominic Thiem, pri ženskah pa Japonka Naomi Osaka, Romunka Simona Halep ter Serena Williams.

Igralci bodo lahko v času karantene za pet ur zapustili hotele in trenirali v zdravstveno nadzorovanem okolju, je še povedal Tiley. Po koncu karantene bodo odigrali nekaj dvobojev in se nato odpravili v Melbourne, kjer bodo na sporedu pripravljalni turnirji pred prvim turnirjem za grand slam sezone, ki bo na sporedu med 8. in 21. februarjem, okoli 70 igralk pa se bo nato vrnilo v Adelajdo, kjer jih med 22. in 27. februarjem čaka turnir serije WTA 500.