Roger Federer bo v nedeljo lovil četrti naslov v Miamiju. Foto: Reuters
Roger Federer bo v nedeljo lovil četrti naslov v Miamiju. Foto: Reuters

Lani je Isner v Crandon Parku dosegel uspeh kariere, ko je osvojil prvi turnir serije 1.000. V nedeljo bo branil naslov, čeprav se je prizorišče zamenjalo. Letos je turnir prvič na sporedu na stadionu Hard Rock, kjer v Ligi NFL igrajo Miami Dolphinsi.

18-letni Auger Aliassime, ki velja za enega izmed največjih talentov svetovnega tenisa, je v sedmi igri uvodnega niza brez izgubljene točke prišel do odvzema servisa. Povedel je s 5:3 in serviral za zmago v prvem nizu. V ključnem trenutku je naredil dvojno napako in poslal še volej v mrežo. Isnerju je uspelo izenačiti na 5:5. 33-letni Američan je podaljšano igro dobil s 7:3, osvojil je zadnje štiri točke.

John Isner bo v nedeljo branil naslov na drugem mastersu sezone. Foto: Reuters
John Isner bo v nedeljo branil naslov na drugem mastersu sezone. Foto: Reuters

Isner ta teden dobil devet podaljšanih iger
Tudi v drugem nizu je Kanadčan povedel že s 5:2, a je znova zapravil prednost. V tajbrejku je bil Isner boljši s 7:4 in veselil se je prestižne zmage po uri in 53 minutah. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 83:76. Isner je prišel brez izgubljenega niza do finala, devet izmed desetih nizov je dobil v podaljšani igri.

Odločil precej boljši servis Isnerja
208 cm visoki Isner je serviral kar 21 asov, naredil pa le dvojni napaki. Servis je izgubil dvakrat, kar se mu je zgodilo na vseh obračunih skupaj do današnjega dvoboja. Auger Aliassime je naredil kar sedem dvojnih napak.

29 neizsiljenih napak usodnih za Shapovalova
V večernem polfinalu je Federer še nadgradil igro iz prejšnjih obračunov ta teden. Turnir je začel z zelo povprečno igro proti Moldavcu Raduju Albotu, ko se je rešil po treh nizih. V nadaljevanju je izločil Filipa Krajinovića, Daniila Medvedeva in Kevina Andersona. Proti Južnoafričanu je oddal le štiri igre, tokrat pa jih je Shapovalov osvojil šest.

Felix Auger Aliassime je letos že igral v finalu turnirja serije 500 v Riu de Janeiru, ko je bil boljši Srb Laslo Đere. Postal je najmlajši udeleženec polfinala v 35 letih turnirja v Miamiju. Foto: Reuters
Felix Auger Aliassime je letos že igral v finalu turnirja serije 500 v Riu de Janeiru, ko je bil boljši Srb Laslo Đere. Postal je najmlajši udeleženec polfinala v 35 letih turnirja v Miamiju. Foto: Reuters

V prvem nizu je Kanadčan še izvlekel maratonsko uvodno igro, a je nato v tretji in peti izgubil servis. 37-letni Švicar je unovčil tretjo zaključno žogo v osmi igri.

Drugi niz je Shapovalov začel bolje. V drugi igri je imel pri 15/40 dve priložnosti za brejk, a se je 20-jratni zmagovalec turnirjev za grand slam rešil z volejem in dobrim servisom. V tretji igri je nato odvzel začetni udarec Kanadčanu in pripeljal dvoboj do konca po uri in 12 minutah. Shapovalov je naredil 29 neizsiljenih napak, Federer pa le osem.

V nedeljo bo Federer v vlogi vratarja, streljal pa bo Isner
"Proti najstnikom imam vedno poseben motiv. Denis se še rodil ni, ko sem igral na turneji ATP. Zelo dobro poznam Isnerja, ki ne zgreši veliko servisov. Res je težko igrati proti njemu. Vedno rad gledam njegove dvoboje. Ugotavljam, kam bo serviral. Vse skupaj je podobno streljanju enajstmetrovk pri nogometu. V nedeljo bom vratar, on pa bo streljal," je poudaril Federer, ki je trikrat dobil turnir v Crandon Parku. Zadnjič predlani, ko je ugnal Rafaela Nadala.

Moški finalni obračun bo na sporedu v nedeljo ob 19.00, v soboto ob 18.00 pa se bosta v ženskem finalu srečali Karolina Pliškova in Ashleigh Barty.

MIAMI
(9.314.875 am. dolarjev, trda podlaga)

Polfinale:
ISNER (ZDA/7) - AUGER ALIASSIME (KAN)
7:6 (3), 7:6 (4)
FEDERER (ŠVI/4) - SHAPOVALOV (KAN/20)
6:2, 6:4