Tamara Zidanšek. Foto: www.alesfevzer.com
Tamara Zidanšek. Foto: www.alesfevzer.com

Zidanšek, ki je prejšnji teden slavila na turnirju v Bariju, je svoje delo opravila v 59 minutah. Še manj časa je bila na igrišču Juvan, ki ji je Čehinja Gabriela Knutson dvoboj pri 3:0 predala.

"Včerajšnji dan je bil zelo dolg. Na pot smo se iz Barija v Ljubljano odpravili ob deveti uri zjutraj, v hotel sem prispela okoli 20 ure. Priznam, da ne čutim nobene utrujenosti. V zadnjem času smo ogromno delali na regeneraciji, telesno se počutim zelo dobro in vesela sem, da je tako," je povedala Zidanšek, ki bo v drugem krogu igrala proti rojakinji Pii Lovrič.

Tamara Zidanšek in Kaja Juvan v osmino finala Ljubljane

Juvan (106. na lestvici WTA) bo v drugem krogu igrala proti Romunki Miriam Bianci Bulgaru,"Priznam, da sem malce čustvena. Zame je igranje v Tivoliju nekaj posebnega. Žal mi je, da nisem dobila še kakšne igre in se še bolj uigrala ter se znebila treme, po drugi strani pa sem bila na današnji dvoboj pripravljena in tekmici takoj dala vedeti, da jo čaka zahteven dvoboj," je po "ekspresnem" napredovanju dejala Juvan.

"Ponavadi na turnirjih ne poznam toliko ljudi na tribunah. Letos se je bilo malce težje vrniti v Tivoli po smrti očeta, ki je tukaj preživel ogromno časa in nastopal v rekreativni ligi. Na teh igriščih sem že od malih nog in imam izjemno lepe spomine. Turnir v Tivoliju zame ni le igranje tenisa, temveč veliko več," je še dodala Ljubljančanka.

Kaja Juvan. Foto: www.alesfevzer.com
Kaja Juvan. Foto: www.alesfevzer.com

Izpadle Milić, Falkner in Jakupović

Manj uspešne na turnirju WTA serije 125 so bile preostale Slovenke. Ela Nala Milić in Živa Falkner sta morali priznati premoč Madžarkama. Izpadla je tudi Dalila Jakupović.

Tretja nosilka Dama Galfi je s 6:1, 4:6 in 6:1 izločila Elo Nalo Milić. Reka-Luca Jani pa je bila s 4:6, 6:2 in 6:2 boljša od Žive Falkner.

Popoldne se je morala posloviti tudi Dalila Jakupović, od katere je bila po dveh urah in desetih minutah s 6:4, 4:6, 6:4 boljša Poljakinja Katarzyna Kawa.

Veronika Erjavec je zaradi poškodbe hrbta odpovedala dvoboj z Rusinjo Eriko Andrejevo. Nastalo vrzel je zapolnila venezuelska srečna poraženka Andrea Gamiz.

Od srede naprej tudi na Trgu republike

Prireditelji so odpravili težave na osrednjem igrišču na Trgu republike, tako da bo v sredo nared za igranje. V sredo sta načrtovana dva dvoboja: najprej bo posamični med Turkinjo Zeynem Sonmez in Hrvatico Antonio Ružić, nato pa še v dvojicah Ela Nala Milić/Nina Potočnik (Slo) - Amina Anšba/Quinn Gleason (Rus/ZDA).

Osrednje igrišču na ljubljanskem turnirju je prvi dan tekmovanja zdržalo le tri igre. Po dvodnevnem utrjevanju terena je Arena Mima Jaušovec prestala testiranje, tako da se od srede naprej teniško dogajanje spet seli tudi v središče Ljubljane.


Prvi dan ljubljanskega turnirja, kjer je nagradni sklad 107.360 evrov, so zaznamovale težave na osrednjem igrišču na Trgu republike, zato celotno dogajanje poteka v Tivoliju. Foto: www.alesfevzer.com
Prvi dan ljubljanskega turnirja, kjer je nagradni sklad 107.360 evrov, so zaznamovale težave na osrednjem igrišču na Trgu republike, zato celotno dogajanje poteka v Tivoliju. Foto: www.alesfevzer.com

MEDNARODNI TURNIR SERIJE WTA 125

LJUBLJANA, 1. krog, tabela

SCHMIEDLOVA (SLK/1) – ABDURAIMOVA (UZB)
6:3, 6:2
KAWA (POL) – JAKUPOVIĆ (SLO)
6:4, 4:6, 6:4
SONMEZ (TUR) – OLIJNJIKOVA (UKR)
6:3, 6:4
RUŽIĆ (HRV) – SERBAN (CIP/7)
6:2, 6:0
ZIDANŠEK (SLO/4) – BAYERLOVA (ČEŠ)
6:0, 6:1
LOVRIČ (SLO) – SZABANIN (MAD)
6:4, 6:2
BEJLEK (ČEŠ) – ANSHBA (RUS)
6:3, 6:1
E. ANDREJEVA (RUS/8) – GAMIZ (VEN)
3:6, 6:4, 6:3

JUVAN (SLO/8) – KNUTSON (ČEŠ)
3:0, b.b.
BULGARU (ROM) – LAHEY (ZDA)
3:6, 6:3, 6:4
JANI (MAD) – FALKNER (SLO)
4:6, 6:2, 6:2
GALFI (MAD/3) – MILIĆ (SLO)
6:1, 4:6, 6:1
BASSOLS R. (ŠPA/5) – RADIVOJEVIĆ (SRB)
1:6, 6:1, 7:6
SAKELLARIDI (GRČ) – FALKOWSKA (POL)
6:1, 6:2
ČIRIĆ BAGARIĆ (HRV) – KRAUS (AVT)
7:6 (4), 6:3
BOLSOVA (ŠPA/2) – POTOČNIK (SLO)
6:2, 6:3