Jessica Pegula je prva polfinalistka zaključnega turnirja. Foto: EPA
Jessica Pegula je prva polfinalistka zaključnega turnirja. Foto: EPA

Sabalenka bo naslednji dvoboj za drugo mesto, ki vodi v nadaljevanje iz skupine, igrala v noči na petek proti Kazahstanki Jeleni Ribakini, ki je v drugem dvoboju ugnala Grkinjo Mario Sakari s 6:0, 6:7 (4) in 7:6 (2). Ta je po drugem porazu v Mehiki že ostala brez možnosti za polfinale.

29-letna Pegula je prikazala izvrstno igro, na katero Belorusinja ni našla odgovora, četudi je tenisačico iz ZDA predtem premagala na petih zaporednih medsebojnih srečanjih. Pegula je nadaljevala z zmagami proti igralkam najboljše deseterice, saj je dobila zadnjih pet dvobojev.

"Bolj sproščeno igram proti najboljšim, to je tisto, kar mi zdaj prinaša uspehe. V tem pogledu sem najbolj napredovala, saj igre proti najboljšim prinašajo več pritiska," je bila zadovoljna Pegula, ki je slavila po uri in pol. V uvodnem nizu jih je v peti in sedmi igri uspel brejk, v osmi pa je Sabalenka odgovorila, a je v deseti zanesljivo Američanka potrdila zmago. Drugi niz je začela udarno in povedla s 4:0, na izgubljen servis v osmi igri pa odgovorila z brejkom v naslednji.

Ribakina je nepričakovano gladko dobila uvodni niz, a je Sakari uspelo privesti drugi niz do podaljšane igre in izenačenja. V odločilnem tretjem nizu je imela Grkinja pri 4:4 dve priložnosti za odvzem servisa tekmici, a se je Ribakina pobrala in v drugi podaljšani igri povedla s 6:0 ter nato po dveh urah in 24 minutah dobila dvoboj.


ZAKLJUČNI TURNIR WTA, CANCUN
(9.000.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Skupina Bacalar, 2. krog:
PEGULA (ZDA/5)SABALENKA (BLR/1)
6:4, 6:3

RIBAKINA (KAZ/4) – SAKARI (GRČ/8)
6:0, 6:7 (4), 7:6 (2)

Skupina Chetumal, 2. krog:
SWIATEK (POL/1) – GAUFF (ZDA/3)

JABEUR (TUN/6) – VONDROUŠOVA (ČEŠ/7)