Pia Lovrič se je izkazala in bo izzvala Tamaro Zidanšek, če bo Konjičanka uspešna v torek. Živo Falkner obračun prvega kroga še čaka. Foto: www.alesfevzer.com
Pia Lovrič se je izkazala in bo izzvala Tamaro Zidanšek, če bo Konjičanka uspešna v torek. Živo Falkner obračun prvega kroga še čaka. Foto: www.alesfevzer.com

Teniški dvoboji v Ljubljani bi morali potekati na dveh prizoriščih – Trgu republike in Tivoliju. Na osrednjem igrišču sta prvi dvoboj dneva začeli prva nosilka Anna Karolina Schmiedlova iz Slovaške in Uzbekistanka Nigina Abduraimova.

Na Trgu republike je zraslo teniško igrišče, ki pa še ni primerno za igro. Foto: www.alesfevzer.com
Na Trgu republike je zraslo teniško igrišče, ki pa še ni primerno za igro. Foto: www.alesfevzer.com

Pri izidu 3:0 za Abduraimovo so se odgovorni po posvetu z igralkama in s sodnikom na stolu odločili, da igrišče ni dovolj dobro pripravljeno za igranje. Podlaga je bila namreč premehka.

Direktor turnirja Gregor Krušič in nadzornica WTA-ja sta tako sprejela odločitev, da se ponedeljkovo dogajanje v celoti seli v Tivoli. Odgovorni za pripravo igrišča so takoj začeli delo, da bo igrišče bolj utrjeno za prihodnje tekme.

"Niti ne gre toliko za selitev, saj tekmovanje v osnovi, v 80 odstotkih, tako ali tako poteka tam. Logistično tako ni bilo posebnih težav, gre izključno za to, da si želimo uporabljati tudi to igrišče, ki je v tem prelepem okolju in zato intenzivno delamo," je pojasnil Krušič.

Anne Karoline Schmiedlove zaostanek z 0:3 ni zmedel in je na koncu s 6:3 in 6:2 napredovala v drugi krog.

Pia Lovrič oddala le šest iger
Svoje delo je uspešno opravila tudi Pia Lovrič, ki je s 6:4 in 6:2 ugnala višje rangirano Madžarko Natalio Szabanin. Odlično je vračala servise, uspeli so ji štirje brejki.

"Zdi se mi, da sva bili na začetku obe nervozni. Sama kar dobro igram zadnje čase, a sem imela smolo, zdaj pa se je vse 'poklopilo'. Ko sem dobila niz, pa sem se sprostila in samo uživala," je dejala Lovrič in se dotaknila tudi dogajanja z glavnim igriščem: "Upam, da bomo lahko tam igrali, za promocijo slovenskega tenisa bi bilo odlično, če bi lahko igrali v središču mesta."

Nina Potočnik se je zelo trudila, a je bila Bolsova v ključnih trenutkih boljša. Foto: www.alesfevzer.com
Nina Potočnik se je zelo trudila, a je bila Bolsova v ključnih trenutkih boljša. Foto: www.alesfevzer.com

Bolsova premočna za Nino Potočnik
Druga nosilka Aliona Bolsova je izločila Nino Potočnik s 6:2 in 6:3. 112. igralka sveta ni niti enkrat izgubila začetnega udarca. Potočnik, ki je na lestvici WTA na 344. mestu, je v prvem nizu v četrti in osmi igri izgubila servis, v drugem nizu pa prav tako v osmi igri. Končno razmerje v točkah je bilo 55:41. Dvoboj je trajal uro in 26 minut.

Peternel in Plošnik izpadli v kvalifikacijah
V kvalifikacijah pa sta nastope že končali mladi Zoja Peternel in Ela Plošnik. Prva se je za mesto v glavnem delu žreba pomerila s Čehinjo Michaelo Bayerlovo in izgubila s 3:6 in 1:6, Plošnik pa je morala priznati premoč Američanki Ashley Lahey z 2:6 in 2:6.

Pia Lovrič se je v Tivoliju veselila prve zmage na turneji WTA

MEDNARODNI TURNIR SERIJE WTA 125
LJUBLJANA, 1. krog, tabela
(107.360 evrov, pesek)

SCHMIEDLOVA (SLK/1) – ABDURAIMOVA (UZB)
6:3, 6:2
KAWA (POL) – JAKUPOVIĆ (SLO)
FETT (HRV) – SONMEZ (TUR)
RUŽIĆ (HRV) – SERBAN (CIP/7)
6:2, 6:0
ZIDANŠEK (SLO/4) – BAYERLOVA (ČEŠ)
LOVRIČ (SLO) – SZABANIN (MAD)
6:4, 6:2
ANSHBA (RUS) – BEJLEK (CEŠ)
E. ANDREJEVA (RUS/8) – ERJAVEC (SLO)


JUVAN (SLO/8) – KNUTSON (ČEŠ)
BULGARU (ROM) – LAHEY (ZDA)
FALKNER (SLO) – JANI (MAD)
GALFI (MAD/3) – MILIĆ (SLO)
BASSOLS R. (ŠPA/5) – RADIVOJEVIĆ (SRB)
SAKELLARIDI (GRČ) – FALKOWSKA (POL)
6:1, 6:2
ČIRIĆ BAGARIĆ (HRV) – KRAUS (AVT)
7:6 (4), 6:3
BOLSOVA (ŠPA/2) – POTOČNIK (SLO)
6:2, 6:3