Blaž Rola je izenačil izid na 1:1. Foto: EPA
Blaž Rola je izenačil izid na 1:1. Foto: EPA

V uvodni partiji v teniškem centru Tivoli je moral Bor Artnak priznati premoč Alexu Knaffu, ki je po dveh urah in pol igre slavil zmago s 3:6, 7:6 (5) in 6:2, nato pa je bil Blaž Rola boljši od Chrisa Rodescha s 7:6 (3) in 6:2

"Jezen sem, ker sem imel rezultat in igro v svojih rokah, vendar sem tekmeca spustil nazaj v dvoboj in na koncu izgubil. Na srečo je Rola nato odigral, kot smo od njega pričakovali, in izenačil," je povedal 19-letni Artnak.

Bolj razpoložen za pogovor z novinarji je bil veteran v izbrani vrsti, 32-letni Rola. "Vedeli smo, da sta ekipi zelo izenačeni, tako da me rezultat 1:1 ne preseneča. Gotovo bi bilo ugodneje imeti prednost z 2:0, toda prepričan sem, da imamo dovolj kakovosti, da v soboto dobimo dva dvoboja."

V soboto bo ob 11. uri na vrsti obračun dvojic, nato pa bosta po potrebi na sporedu še dva posamična obračuna. Zmagovalec za napredovanje potrebuje tri zmage.

Poleg Artnaka in Role je kapetan Slovenije Grega Žemlja v izbrano vrsto vpoklical še Sebastiana Dominka, ki je predviden za igri parov, ter Matica Križnika.

Žemlja je po koncu prvega dneva razmišljal podobno kot Rola. Zadovoljen je bil s predstavo Ptujčana, nekoliko manj z igro Litijana. "Glede na to, da so igralci zelo izenačeni, je rezultat povsem pričakovan. Zdaj moramo vse sile usmeriti v igro dvojic, ki je v takih primerih velikokrat odločilna."

Slovenija in Luksemburg sta za zdaj igrala enkrat, leta 2002 so bili uspešnejši Luksemburžani s 3:2. Slovenci so v Davisovem pokalu nazadnje igrali februarja letos, ko so v kvalifikacijah za nastop v prvi svetovni skupini v Turčiji izgubili proti domači reprezentanci z 0:4.

Davisov pokal, druga svetovna skupina

Ljubljana (pesek):
SLOVENIJA - LUKSEMBURG 1:1

ARTNAK - KNAFF 6:3, 6:7 (5), 2:6

ROLA - RODESCH 7:6 (3), 6:2

Sobota:
DOMINKO/ROLA - KNAFF/RODESCH

ROLA - KNAFF

ARTNAK - RODESCH