Udeleženci dobrodelnega teniškega turnirja v Lukovici. Foto: www.sportida.com
Udeleženci dobrodelnega teniškega turnirja v Lukovici. Foto: www.sportida.com

Za Vzhod so točke prispevali Pia Čuk, Blaž Vidovič, Živa Falkner, Bor Artnak, Tamara Zidanšek in Nina Potočnik, medtem ko so čast ekipe Zahoda z dvema sobotnima točkama reševali Tom Kočevar Dešman in Blaž Kavčič ter v zadnji tekmi dneva, najbolj izenačenem obračunu, še naveza Aljaž Bedene-Kaja Juvan.

Za slabo uro je dobrodelni turnir najboljših slovenskih igralcev in igralk prekinila ploha, kar navzočih sicer ni zmotilo, saj se slovenska teniška smetana le redko zbere na kupu, tako da je bilo dovolj časa za kramljanje. Ob peščenem igrišču se je zbralo tudi vodstvo Teniške zveze Slovenije s predsednikom Andrejem Slaparjem, igralce pa je v Lukovici pozdravila tudi Mima Jaušovec.

Mima Jaušovec je leta 1977 osvojila grand slam v Parizu. Foto: www.sportida.com
Mima Jaušovec je leta 1977 osvojila grand slam v Parizu. Foto: www.sportida.com

Mima Jaušovec: Upam, da bo turnir postal tradicionalen
"Že nad pobudo igralcev, da bi organizirali dobrodelni turnir, sem bila navdušena. Zdaj ko vidim, kako lepo so se potrudili pri organizaciji, pa sem res ponosna, da gre za turnir s humanitarno noto pod mojim imenom. Upam, da bo turnir postal tradicionalen. Čeprav sem iz Maribora, obljubim, da bom navijala tako za ekipo z vzhoda kot zahoda, saj gre za naše najboljše teniške igralke in igralce, za katere moramo navijati vsi Slovenci. Upam tudi, da bo moj lopar, s katerim sem v Wimbledonu leta 1974 premagala Martino Navratilovo, na dobrodelni dražbi našel pravega ljubitelja tenisa,
" je v Lukovici dejala edina slovenska zmagovalka turnirja za grand slam Mima Jaušovec.

Dražba športnih rekvizitov, dresov Luke Dončića in Lea Messija ter loparjev Mime Jaušovec, Polone Hercog in Aljaža Bedeneta, bo potekala do srede, 10. junija, rekvizite pa lahko dražite na naslovu: info@pokalmima.com.

Rezultati prvega dne Pokala Mime Jaušovec (Vzhod – Zahod 5:2):
Čuk – Pislak 1:4, 4:3, 10:7
Vidovič – Dimic 4:1, 4:0
Falkner – Cvetkovič 4:1, 4:0
Artnak – Jeran 4:1, 4:1
Zidanšek/PotočnikJakupovič/Radišič 4:0, 4:1
Ternar/Urbanija – Kavčič/Kočevar Dešman 1:4, 2:4
Rola/Hercog – Bedene/Juvan 4:3, 2:4, 9:11

Najboljši slovenski tenisači na pokalu Mime Jaušovec
Tenis: Po prvem dnevu vzhod proti zahodu vodi s 5:2