Polona Hercog je servirala tri ase, Fiona Ferra pa nobenega. Foto: EPA
Polona Hercog je servirala tri ase, Fiona Ferra pa nobenega. Foto: EPA

V šesti finale v karieri se je slovenska teniška igralka uvrstila po dobri uri in pol. To je bil sicer njun prvi medsebojni dvoboj. Za tretjo turnirsko zmago ‒ do zdaj je obe osvojila v Bastadu ‒ se bo pomerila s Poljakinjo Igo Swiatek, ki je bila prepričljivo boljša od Čehinje Kristyne Pliškove. 17-letna Swiatkova je na lestvici WTA trenutno 115.

V prvem nizu je v tretji in četrti igri Hercogova 108. igralki sveta dvakrat zapored odvzela servis, a je tudi Francozinji vmes uspel brejk. Polona je po zaslugi novega brejka povedla že s 5:2, a je Ferrojeva odgovorila s tremi zaporednimi dobljenimi igrami. Po izgubljenem tretjem servisu v nizu je Hercogova odlično odreagirala, suvereno dobila 11. igro na začetni udarec nasprotnice, vodstvo 6:5 pa v naslednji igri potrdila in dobila prvi niz.

Tudi v drugem nizu je Hercogovi v tretji igri uspel brejk, toda Ferrojeva je z odvzemom servisa izenačila na 3:3. Z enako mero je Mariborčanka, ki na lestvici WTA trenutno zaseda 89. mesto, odgovorila, z dvema zaporednima igrama povedla s 5:3, v deseti igri niza pa dokončala delo.

"Lahko rečem, da sem z današnjo tekmo zadovoljna, predvsem kako sem se v odločilnih trenutkih zbrala, čeprav sem imela v obeh nizih že kar lepo prednost. Tisti ključni trenutki so bili res pomembni in tam sem ohranila mirno glavo in odigrala veliko bolj agresivno," je dejala Hercogova po svojem polfinalnem dvoboju.

Hercogova se je prebila v finale Lugana

Hercogova doslej osvojila dva turnirja
V finalu turnirjev WTA bo igrala šestič, zmagala pa je dvakrat, obakrat v Bastadu na Švedskem leta 2011 in 2012. "Priprava za finale je kot vsaka druga. Malo si bom pogledala tekmico, pripravila plan tekme, predvsem pa bom uživala v finalu in v ponovni priložnosti za osvojitev turnirja. Igrati v finalu na takšnih turnirjih je privilegij in rada bi šla na igrišče in uživala v takšni tekmi," je povedala Hercogova in dodala: "Po enem letu spet igrati v finalu je seveda poseben občutek, tako da se res že veselim te tekme."

Polfinale:
SWIATEK (POL) - KR. PLIŠKOVA (ČEŠ)
6:0, 6:1

HERCOG (SLO) - FERRO (FRA)
7:5, 6:4