Novak Đoković se je poškodoval na začetku tretjega niza. Verjetno gre za natrgano mišico. Foto: EPA
Novak Đoković se je poškodoval na začetku tretjega niza. Verjetno gre za natrgano mišico. Foto: EPA

Branilec naslova je dobil prva dva niza s 7:6, 6:4, na začetku tretjega pa se je poškodoval, ko mu je zdrsnilo med eno izmed točk. Šlo je za poškodbo v predelu desnega boka. Srb je imel težave z gibanjem, njegovi udarci, predvsem na forhend strani, so bili šibki. V igri ga je držal le servis, medtem ko je bil na začetni udarec tekmeca pretežno nemočen. 23-letni Američan je s po brejkom v vsakem od nizov izenačil izid na 2:2.

V odločilnem nizu so protibolečinske tablete očitno začele učinkovati, saj je osemkratni prvak Melbourna deloval precej bolje. Čeprav ni bil 100-odstoten, je 31. igralcu sveta odvzel servis v šesti igri in nato še v osmi, s katero je ob glasnih krikih zmagoslavja po treh urah in pol zaključil dvoboj. Končni izid: 7:6 (1), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2.

Đoković: Ne vem, če bom v dveh dneh okreval. Bomo videli.
"Ena izmed najposebnejših zmag v moji karieri. Mislil sem, da ne bom mogel več igrati, bil sem na robu predaje, toda v četrtem nizu sem se začel počutiti bolje. Zadovoljen sem z zmago, toda ne vem, kako bo naprej. Slutim, da gre za natrgano mišico, a to bodo pokazali nadaljnji pregledi. Upam, da bom še lahko stopil na igrišče v letošnjem Melbournu. Ne vem, če bom v manj kot dveh dneh okreval, bomo videli," je za Eurosport povedal Đoković.

Đoković v hudih bolečinah zdržal do konca

Thiem premagal Kyrgiosa po zaostanku 0:2
Večer pred popolnim zaprtjem Melbourna, ki je posledica vnovičnega vdora koronavirusa, je bil na OP-ju Avstralije za tamkajšnjo športno javnost v ospredju dvoboj med Dominicom Thiemom in Nickom Kyrgisom. Obračun se ni izšel po željah domačih navijačev.

Kyrgios je v nogometnem vzdušju proti lanskemu finalistu vodil že z 2:0 v nizih, a je moral na koncu podpisati predajo. Po treh urah in 20 minutah je bil izid 4:6, 4:6, 6:3, 6:4, 6:4.

Kyrgios je v prvih dveh nizih igral kot v transu. Podžgan s huronskim navijanjem navijačev, ki so na nogah pospremili skoraj vsako točko, je dvakrat odvzel servis Thiemu in po uri in 20 minutah je vodil že z 2:0. Thiem je bil neprepoznaven. Točka preobrata je bila druga igra tretjega niza, ko je prvič odvzel servis Kyrgiosu.

Thiem je bil v nadaljevanju suveren pri svojem začetnem udarcu. Hitro je prišel do znižanja zaostanka, v četrtem pa je edini brejk naredil v deveti igri. Odločilni niz je bil izenačen do 3:3, ko je tretjemu nosilcu uspel še tretji odvzem servisa.

Dvoboj se je končal manj kot uro pred 23.30, ko je bilo gledalcem zaukazano, da morajo zaradi splošnega epidemičnega zaprtja zapustiti kompleks v Melbournu.

Lepo je bilo v Melbournu videti gledalce na tribunah, a vsaj prihodnjih pet dni jih v teniškem kompleksu ne bo. Foto: AP
Lepo je bilo v Melbournu videti gledalce na tribunah, a vsaj prihodnjih pet dni jih v teniškem kompleksu ne bo. Foto: AP

Angleška različica koronavirusa v hotelu na letališču
Oblasti zvezne države Viktorije so namreč uvedle popolno zaprtje za prihodnjih pet dni, potem ko je novi koronavirus znova izbruhnil.

V hotelu na letališču so odkrili angleško različico novega koronavirusa pri 13 ljudeh, zaradi česar so se oblasti odločile za ta ukrep, ki pa ne bo prekinil turnirja. Dvoboji bodo še naprej potekali po sporedu, le da brez gledalcev.

"Turnir se bo nadaljeval. Igralci in igralke bodo igrali v tako imenovanem mehurčku," je pojasnil direktor turnirja Craig Tiley in dodal, da udeleženci razumejo novo zaostritev ukrepov.

"Težko je. In bo težko prihodnjih nekaj dni za vse nas. Ni idealno, saj je bilo tako lepo znova igrati pred gledalci. Ampak navsezadnje moramo narediti, kar je najbolje za vse," je dejala zmagovalka 23 turnirjev za grand slam in deseta nosilka, Američanka Serena Williams, ki je v tretjem krogu izločila Anastasijo Potapovo s 7:6 in 6:2.

3. krog, moški, zgornji del tabele:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - FRITZ (ZDA)
7:6 (1), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2
RAONIC (KAN/14) - FUCSOVICS (MAD)
7:6 (2), 5:7, 6:2, 6:2
LAJOVIĆ (SRB/23) - P. MARTINEZ (ŠPA)
6:7 (6), 7:5, 6:1, 6:4
A. ZVEREV (NEM/6) - MANNARINO (FRA/32)
6:3, 6:3, 6:1
THIEM (AVT/3) - KYRGIOS (AVS)
4:6, 4:6, 6:3, 6:4, 6:4
DIMITROV (BLG/18) - CARRENO B. (ŠPA/15)
6:0, 1:0, b.b.
AUGER ALIASIMME (KAN/20) - SHAPOVALOV (KAN/11)
7:5, 7:5, 6:3
KARACEV (RUS) - SCHWARTZMAN (ARG/8)
6:3, 6:3, 6:3

3. krog, ženske, spodnji del tabele:
HSIEH (TJV) - ERRANI (ITA)
6:4, 2:6, 7:5
VONDROUŠOVA (ČEŠ/19) - CIRSTEA (ROM)
6:2, 6:4
MUGURUZA (ŠPA/14) - DIJAS (KAZ)
6:1, 6:1
OSAKA (JAP/3) - JABEUR (TUN/23)
6:3, 6:2
SABALENKA (BLR/7) - LI (ZDA)
6:3, 6:1
S. WILLIAMS (ZDA/10) - POTAPOVA (RUS)
7:6 (5), 6:2
SWIATEK (POL/15) - FERRO (FRA)
6:4, 6:3
HALEP (ROM/2) - KUDERMETOVA (RUS/32)
6:1, 6:3