Rafael Nadal je pariški turnir osvojil 12-krat. Foto: EPA
Rafael Nadal je pariški turnir osvojil 12-krat. Foto: EPA

Sprva je bil drugi turnir za grand slam v sezoni predviden v času od 25. maja do 7. junija. Odprto prvenstvo Francije bo tako prvič v zgodovini izvedeno kot zadnji turnir za grand slam v sezoni. Začelo se bo le teden po koncu OP ZDA v New Yorku.

V Parizu so letos postavili streho nad osrednje igrišče, tako da so odslej "pokriti" vsi štirje turnirji za grand slam. Tako bi lahko kljubovali tudi morebitnemu mrazu na začetku jeseni.

Ni še jasno, kaj se bo zgodilo s preostalimi turnirji, ki so bili načrtovani v omenjenih dveh tednih. Med 20. septembrom in 4. oktobrom potekajo turnirji serije ATP v Metzu, St. Peterburgu, Čengduju, Sofiji, Žuhajiju, obenem pa je od 25. do 27. septembra na sporedu še Laverjev pokal v Bostonu. V tem času so na sporedu tudi turnirji serije WTA v Guangžuju, Seulu, Tokiu, Wuhanu in Taškentu.

Krovni teniški zvezi ATP in ITF sta pred časom sporočili, da se sezona ne bo nadaljevala pred 27. aprilom, ženska krovna zveza WTA pa se je odločila, da bodo naslednji turnirji, če bodo to dopuščale razmere, od 2. maja naprej.