Casper Ruud prvič igra na zaključnem turnirju sezone. Foto: Reuters
Casper Ruud prvič igra na zaključnem turnirju sezone. Foto: Reuters

Po zmagi nad Rusom Andrejem Rubljovom z 2:6, 7:5, 7:6 (5) se bo v soboto pomeril z branilcem naslova s še enim Rusom Daniilom Medvedjevom, ki je osvojil prvo mesto v rdeči skupini. Drugi polfinalni par sestavljata Srb Novak Đoković in Nemec Alexander Zverev. Prvi igralec sveta in petkratni zmagovalec zaključnega turnirja je za konec skupinskega dela s 6:2 in 6:1 ugnal Britanca Camerona Norrieja.

Ruud dobil obračun za polfinale

22-letni Ruud je po uvodnem porazu proti Đokoviću ter zmagi proti Norrieju, ki je zamenjal Grka Stefanosa Cicipasa, po preobratu ugnal Rubljova. Rus je gladko dobil prvi niz, tudi v drugem nizu pa je hitro povedel z brejkom, a nato nekoliko popustil in tekmecu dopustil izenačenje na 2:2. V izenačenem nadaljevanju pa je bil v obeh nizih v ključnih trenutkih bolj zbran osmi nosilec, ki se je ob prvem nastopu na zaključnem turnirju takoj uvrstil v polfinale. Dvoboj je trajal dve uri in 24 minut.

“Vsi želimo imeti kontrolo nad dvobojem in imeti pobudo, toda proti Rubljovu je to zelo težko, saj te prisili, da ves čas tečeš in igraš obrambno. Mislim, da sem odigral pameten dvoboj. Uživam v trenutku in se že veselim sobotnega dvoboja. Čaka me še ena težka bitka, drugačen tip nasprotnika, a eden najboljših na svetu. Dvakrat me je že premagal, a se zavedam, kaj me čaka in se veselim izziva,“ je povedal Ruud, ki je za prvo zmago nad Rusom v petih tekmah zadel 34 "winnerjev".


Zaključni turnir sezone

Zelena skupina, 3. krog:
RUUD (NOR/7) ‒ RUBLJOV (RUS/5)
2:6, 7:5, 7:6 (5)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) ‒ NORRIE (VB/10)
6:2, 6:1

Lestvica:                          
ĐOKOVIĆ              3  3 0  6:0  3
RUUD                 3  2 1  4:4  2
-----------------------------------
RUBLJOV              3  1 2  3:4  1
NORRIE               2  0 2  1:4  0
CICIPAS              1  0 1  0:2  0

Polfinale, sobota ob 14.00:
MEDVEDJEV (RUS/2) - RUUD (NOR/7)

Ob 21.00:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - A. ZVEREV (NEM/3)