Serena Williams se je že stotič v karieri vrnila, potem ko je izgubila uvodni niz. Foto: EPA
Serena Williams se je že stotič v karieri vrnila, potem ko je izgubila uvodni niz. Foto: EPA

To je bil 31. obračun sester Williams. Obračun je trajal dve uri in 19 minutah in je postregel s številnimi preobrati in zelo kakovostnim tenisom.

Serena je začela bolje, hitro je povedla z 2:0 in imela tudi tri priložnosti za drugi odvzem servisa. Venus se je uspela rešiti in nato je dobila silovit zalet. Nanizala je kar šest izmed naslednjih sedmih iger in dobila uvodni niz.

V drugem nizu je Serena odlično servirala in ni dopustila niti ene priložnosti za brejk. Ključna je bila šesta igra, ko je Venus izgubila začetni udarec. Prvi dve priložnosti za brejk ji je uspelo rešiti, nato pa je zgrešila forhend in izid je bil izenačen na 1:1.

Izjemno napet je bil odločilni niz. Venus je v tretji igri izgubila servis, a je nato nanizala tri igre zapored in povedla s 4:2. V odločilnih trenutkih je Serena prikazala najboljšo igro in dobila je zadnje štiri igre za 19. zmago nad starejšo sestro.

Ne razmišlja o turnirski zmagi
"V Lexington nisem prišla po turnirsko zmago. O tem sploh ne razmišljam, morda celo prvič v karieri. Res dolgo že nisem igrala in potrebujem veliko dvobojev pred začetkom Odprtega prvenstva ZDA. Res sem popolnoma sproščena. Velikokrat je bilo na mojih treningih precej bolj glasno kot danes na igrišču," je poudarila Serena, ki je izgubila zadnja dva finalna obračuna (predlani proti Naomi Osaki in lani proti Bianci Andreescu) v New Yorku in letos si zares želi zmagati.

Branilka naslova Andreescujeva odpovedala nastop v New Yorku
Bianca Andreescu, ki je lani dobila turnir za grand slam v New Yorku, ne bo branila naslova. Odločila se je, da bo zaradi težav, povezanih s pandemijo koronavirusne bolezni 19, odpovedala nastop na Odprtem prvenstvu ZDA.

Zaradi krize se ni mogla dovolj dobro pripraviti na tekmovanje, je pojasnila Kanadčanka, ki je lani v finalu premagala ameriško zvezdnico Sereno Williams. Pojasnila je, da se želi vrniti v najboljši izvedbi in v dobri formi.

Njena odločitev pomeni, da se bo odprto prvenstvo ZDA 31. avgusta začelo brez obeh lanskih zmagovalcev, saj se je pred kratkim nastopu zaradi zdravstvenih razlogov odpovedal tudi Rafael Nadal.

"Po številnih posvetih z bližnjimi sem sklenila, da ne grem v New York. Odločitev je bila težka, a sprejela sem jo, ker se želim vrniti na najvišji ravni. Lanska zmaga v New Yorku je bila vrhunec moje kariere in pogrešala bom to tekmovanje," je sporočila 20-letna igralka.

LEXINGTON, osmina finala, tabela
(225.500 am. dolarjev, trda podlaga)

S. WILLIAMS (ZDA/1) – V. WILLIAMS (ZDA)
3:6, 6:3, 6:4
ROGERS (ZDA) – FERNANDEZ (KAN)
6:2, 7:5
BELLIS (ZDA) – PEGULA (ZDA)
6:3, 6:2
TEICHMANN (ŠVI) – PUTINCEVA (KAZ/5)
6:2, 6:2
BRADY (ZDA) – LINETTE (POL/6)
6:2, 6:3
BOUZKOVA (ČEŠ) – BLINKOVA (RUS)
6:4, 6:2
JABEUR (TUN/8) – GOVORCOVA (BLR)
3:6, 6:2, 6:4
GAUFF (ZDA) – SABALENKA (BLR/2)
7:6, 4:6, 6:4