Lani je bila obakrat boljša Osaka, tokrat pa je bila Serena Williams razred boljša, ključno prednost pa je pridobila z asi (12:0) in winnerji (31:5). Foto: Reuters
Lani je bila obakrat boljša Osaka, tokrat pa je bila Serena Williams razred boljša, ključno prednost pa je pridobila z asi (12:0) in winnerji (31:5). Foto: Reuters

Na tretjem medsebojnem soočenju je Serena Williams v vsega 76 minutah prvič premagala Naomi Osako, ki bo v ponedeljek sicer prevzela mesto prve tenisačice na WTA-lestvici. Tekmica Osake za številko ena Čehinja Karolina Pliškova je namreč izgubila četrtfinalni dvoboj proti kanadski najstnici, 19-letni Bianci Andreescu, ki je Pliškovo premagala v treh nizih, s 6:0, 2:6, 6:4. Mlada Kanadčanka se bo v drugem polfinalu pomerila z Američanko Sofio Kenin, ki je bila v dveh nizih boljša od Ukrajinke Jeline Svitoline.

Sorodna novica Osaka presenetljivo slavila v New Yorku - Serena izgubila živce

Zaradi New Yorka tribune na strani Osake
Finale New Yorka so zaznamovali izpadi Williamsove, prerekanje s sodnikom in prepričljiva igra tedaj komaj 20-letne Japonke, katere prvi veliki uspeh kariere je zasenčila ekscentrična vzornica. Tokrat je bilo v Torontu na igrišču povsem drugače, vseeno pa je mlajša sestra Williams ni odnesla brez posledic zaradi izpada na Flushing Meadowsu – tribune Toronta so bile popolnoma na strani Osake, veliko je bilo žvižganja in medklicev. Ko je med igro Williamsova zatresla mrežo in se nato usedla na klop, se je zaslišal glas, podoben sodniškemu, "kazen igre", tribune pa so planile v smeh.

Pri asih in winnerjih razred zase
A v sami igri je bilo povsem drugače kot lani v Miamiju in New Yorku, ko je bila Osaka obakrat veliko premočna za Williamsovo. 37-letna Američanka je nadigrala dejansko rojakinjo v obeh nizih, glavni orožji pa sta bili asi (12:0!) in winnerji (31:5!). Še največ odpora je 21-letna Japonka, ki pa je odrasla in se teniško razvila v ZDA, nudila v prav zadnji igri, ko je po zaostanku z 0:40 ubranila tri zaporedne zaključne žogice, preden je Serena Williams dokončala delo.

Sorodna novica Vseh 11 športnic, ki zaslužijo največ denarja, prihaja iz tenisa

Za Osako je Serena kar teniška mama
"Malo bolje poznam zdaj njeno igro, tako da je malce lažje. A tudi sama sem malce boljša,"
je po prvi medsebojni zmagi dejala Serena Williams. Na drugi strani Naomi Osaka ni skrivala, da je še vedno navdušena nad svojo vzornico: "Malce grenko-sladko. Odraščala sem ob gledanju nje, tako da se vedno, ko dobim priložnost igrati z njo, počutim, kot da je to enkratna življenjska priložnost." Med zahvalnim govorom na novinarski konferenci je Osaka svojo 17 let starejšo vzornico označila kar za teniško mamo. "Prej bi se rekla, da sem teniška stara mama. Izredno lepo od nje, da me je opisala kot mamo," je bila ganjena Serena Williams, ki se je po izpadu v New Yorku osebno opravičila Osaki.

V polfinalu prestižnega turnirja v največjem kanadskem mestu Williamsovo čaka soočenje s Čehinjo Marie Bouzkovo, ki je dobila uvodni niz proti Simoni Halep, nato pa je favorizirana Romunka dvoboj predala zaradi poškodbe.

Preobrat Nadala po zaspanem začetku
Na sočasnem turnirju v Montrealu pri moških je Rafael Nadal izgubil prvi niz s Fabiem Fogninijem, a nato je Španec povsem prevzel nadzor nad igro in brez težav prišel do zmagovitega preobrata za 2:6, 6:1 in 6:2. Na polfinalnega tekmeca mora Nadal še počakati, saj so zaradi dežja prestavili zadnji četrtfinalni par Monfils – Bautista Agut na soboto, ko bosta odigrana tudi že polfinala.


MEDNARODNI TURNIR WTA PREMIER 5

TORONTO (2.830.000 dolarjev, trda podlaga)

Četrtfinale, tabela:

KENIN (ZDA) - SVITOLINA (UKR/6)
7:6 (2), 6:4

ANDREESCU (KAN) - KA. PLIŠKOVA (ČEŠ/3)
6:0, 2:6, 6:4

BOUZKOVA (ČEŠ) - HALEP (ROM/4)
6:4, b.b.

S. WILLIAMS (ZDA/8) - OSAKA (JAP/2)
6:3, 6:4


MEDNARODNI TURNIR ATP SERIJE 1.000

MONTREAL (5.701.945 dolarjev, trda podlaga)

Četrtfinale, tabela:

NADAL (ŠPA/1) - FOGNINI (ITA/7)
2:6, 6:1, 6:2

BAUTISTA AGUT/ŠPA/10 - MONFILS (FRA/16)
prestavljeno

HAČANOV (RUS/6) - A. ZVEREV (NEM/3)
6:3, 6:3

MEDVEDEV (RUS/8) - THIEM (AVT/2)
6:3, 6:1