Karolina Pliškova kar ni mogla verjeti, kaj ji je uspelo. Foto: Reuters
Karolina Pliškova kar ni mogla verjeti, kaj ji je uspelo. Foto: Reuters

Čehinja je slavila s 6:4, 4:6 in 7:5. V dvoboju preobratov je najprej kazalo na zmago Pliškove, saj je dobila uvodni niz, v drugem pa vodila z brejkom prednosti s 3:2. V tistem trenutku se je razmerje popolnoma obrnilo, saj je najboljša igralka te generacije dobila devet od naslednjih 11 iger).

Serena Williams po poškodbi gležnja ni več dobila igre. Foto: Reuters
Serena Williams po poškodbi gležnja ni več dobila igre. Foto: Reuters

Nepravilni servis in poškodba gležnja
V zadnjem nizu je bilo tako 5:1, Serena pa je na svoj servis vodila s 40:30 in imela prvo žogico za zmago. Dvoboj je bil praktično končan, a začel se je neverjeten preobrat. Sodniki so mlajši od sester Williams najprej sodili prestop pri servisu, kar je Američanko vrglo iz tira. V nadaljevanju igre je padla in si lažje poškodovala gleženj. V isti igri je servirala še dvojno napako, igro pa izgubila z neizsiljeno napako. 5:2.

Američanka ni več dobila točke na svoj servis
Čehinja je v naslednji igri na svoj servis zaostajala s 15:30, a s tremi naslednjimi točkami znižala na 3:5. Williamsova je nato imela spet priložnost, da s svojim servisom potrdi pot v polfinale, a ji ni uspelo doseči niti ene točke (med drugim je spet servirala dvojno napako). 5:4. V deseti igri je imela začetni udarec Pliškova in se hitro znašla v zaostanku 15:40. Pliškova je rešila obe točki, pozneje pa še četrto točko za Serenino zmago in izenačila na 5:5. Zmagovalka 23 grand slamov je nato spet izgubila svoj začetni udarec brez osvojene točke in dvoboj je bil odločen.

StatistikaS. WilliamsPliškova
Prvi servis (%)6579
Asi129
Dvojne napake40
Nevsiljene napake3715
Winnerji5432
Osvojene točke95102
Priložnosti za brejk4/85/11
Točke na mreži13/172/3
Velika vrnitev Pliškove - Serena zapravila štiri zaključne žoge

Videla se je že v slačilnici
"Pri zaostanku 1:5 sem se že videla v slačilnici, zdaj pa slavim zmago," po dvoboju ni morala verjeti Pliškova. "V tistem trenutku sem bila preveč pasivna, Serena je bila nato malce raztresena, kar sem izkoristila," je še dodala.

Serena se ni izgovarjala na gleženj
"Znorela je in začela zadevati črte. Ob zaključnih žogah je igrala neverjetno. Vzrok mojega poraza ni gleženj. Očitno sem delala napake, ona pa je igrala res dobro," je povedala Williamsova, ki po poškodbi gležnja ni iskala zdravniške pomoči.

Naomi Osaka se je drugič (zapored) prebila v polfinale grand slamov. Foto: Reuters
Naomi Osaka se je drugič (zapored) prebila v polfinale grand slamov. Foto: Reuters

Še tri v igri za prvo mesto
V polfinale se je prebila tudi Naomi Osaka, ki je brez težav s 6:4 in 6:1 izločila Elino Svitolino. Japonka je s tem prevzela tudi vodstvo v boju za 1. mesto na lestvici WTA. Trenutno ima 5.810 točk, v igri za prevzem vodstva pa sta še Petra Kvitova (5.770) in Pliškova (5.100).

Četrtfinale (Ž), tabela:
PLIŠKOVA (ČEŠ/7) - S. WILLIAMS (ZDA/16)
6:4, 4:6, 7:5
OSAKA (JAP/4) - SVITOLINA (UKR/6)
6:4, 6:1
KVITOVA (ČEŠ/8) - BARTY (AVS/15)
6:1, 6:4
COLLINS (ZDA) - PAVLJUČENKOVA (RUS)
2:6, 7:5, 6:1