Simona Halep je šokirana in razočarana. Foto: Reuters
Simona Halep je šokirana in razočarana. Foto: Reuters

Igralka je že napovedala pritožbo.

31-letna Romunka je kar dvakrat kršila dopinški pravilnik. Zmagovalka dveh turnirjev za grand slam je bila začasno že suspendirana zaradi pozitivnega dopinškega testa na lanskem Odprtem prvenstvu ZDA. V oddanem vzorcu so v laboratoriju našli prepovedano snov roksadustat, ki spodbuja hemoglobin in nastajanje rdečih krvnih telesc, v splošnem pa je namenjen zdravljenju obolenj ledvic. Drugi prekršek je vezan na nepravilnosti v biološkem potnem listu.

Že konec junija je primer obravnavalo tudi sodišče in zaslišalo strokovnjake z obeh strani. V ponedeljek pa je sodišče odločilo, da je 31-letna športnica kršila protidopinške pravilnike.

Igralka je za oba očitka trdila, da je nedolžna, pozitiven test pa razlaga s kontaminacijo preko drugih snovi. Sodišče na drugi strani pa je bilo mnenja, da kontaminacija ne bi povzročila odkrite količine roksadustata v vzorcu.

"Moj boj se bo nadaljeval," je na Instagramu v zvezi z odločitvijo sodišča zapisala Halep. Tam je v nadaljevanju še enkrat zatrdila, da ni storila ničesar narobe, in dodala, da je šokirana in razočarana. Zdaj jo najbrž čaka boj na Mednarodnem športnem razsodišču.

Igralka je leta 2018 dobila Odprto prvenstvo Francije, leto pozneje pa Wimbledon. Med letoma 2017 in 2010 je bila na vrhu lestvice WTA skupaj 64 tednov.