Jannik Sinner stopa z velikimi koraki med najboljše na svetu. Foto: Reuters
Jannik Sinner stopa z velikimi koraki med najboljše na svetu. Foto: Reuters

Sinner je postal prvi najstnik, ki je osvojil turnir ATP serije 500. Pred tem je slavil na turnirjih v Sofiji in Melbournu. 107. igralec sveta Mackenzie McDonald, ki je igral v svojem prvem finalu, je imel veliko podporo s tribun. Osrednje igrišče je bilo ves teden razprodano.

"Zelo sem zadovoljen s tem turnirjem in z zmago. Boj je bil hud. Skušal sem ostati miren in izkoristiti svoje priložnosti," je dejal Sinner, ki se bo na lestvici ATP povzpel na 15. mesto.

Drugi turnir Danielle Collins v treh tednih

Ženski turnir v San Joseju je dobila Američanka Danielle Collins. Sedma nosilka, sicer 36. igralka z lestvice WTA, je v finalu s 6:3, 6:7 (10) in 6:1 premagala četrto nosilko, Rusinjo Darjo Kasatkino. To je za 27-letno ameriško igralko druga turnirska zmaga v karieri. Do prve je prišla pred dvema tednoma v Palermu.

Klepačeva zmagala med dvojicami
V konkurenci dvojic sta slavili Andreja Klepač in Darija Jurak. V finalu sta 35-letna Slovenka in dve leti starejša Hrvatica s 6:1 in 7:5 premagali prvi nosilki, brazilsko-kanadsko dvojico Luisa Stefani/Gabriela Dabrowski.

Za Klepačevo in Jurakovo je bil to tretji finale letos in druga turnirska zmaga. Sredi maja sta v italijanski Parmi priznali premoč ameriški dvojici Caty McNally/Coco Gauff, v Bad Homburgu v Nemčiji pa sta bili konec junija v finalu boljši od ukrajinsko-romunske naveze Nadija Kičenok/Raluca Olaru.