V ponovitvi lanskega finala je moral branilec naslova Daniil Medvedjev priznati premoč izjemnemu Janniku Sinnerju.  Foto: EPA
V ponovitvi lanskega finala je moral branilec naslova Daniil Medvedjev priznati premoč izjemnemu Janniku Sinnerju. Foto: EPA

Italijan je leta 2021 izgubil v finalu Miamija proti Hubertu Hurkaczu, lani pa je bil Medvedjev boljši s 7:5 in 6:3. Tokrat Rus ni imel nobene možnosti proti najboljšemu igralcu letošnje sezone. Sinner je dobil 21 od zadnjih 22 dvobojev, izgubil je le v polfinalu Indian Wellsa proti Carlosu Alcarazu.

Sinner je udarno začel in osvojil prvih pet iger, Medvedjev je le v šesti igri zadržal začetni udarec.

V uvodni igri drugega niza je Rus izgubil servis brez osvojene točke. Sinner je imel nekaj težav na svoj servis le v četrti igri, ko se je rešil po 30/40. V peti igri mu je uspel še drugi brejk in zanesljivo je ohranil prednost do konca obračuna.

Grigor Dimitrov se bo po 260 tednih znova vrnil med najboljših 10 tenisačev sveta. Foto: EPA
Grigor Dimitrov se bo po 260 tednih znova vrnil med najboljših 10 tenisačev sveta. Foto: EPA

Sinner naredil le tri neizsiljene napake
Končno razmerje v osvojenih točkah je bilo 60:37. Sinner je na stadionu Hard Rock zadel 17 "winnerjev" in naredil le tri neizsiljene napake.

"Odlično sem se počutil na igrišču. Z vsakim obračunom ta teden sem stopnjeval formo, zelo sem zadovoljen z igro. Daniil je naredil več napak kot običajno in ponujeno priložnost sem izkoristil," je poudaril 22-letni Italijan, ki je v finalu Odprtega prvenstva Avstralije konec januarja premagal Medvedjeva po zaostanku z 0:2 v nizih in se veselil prve zmage na turnirjih velike četverice.

Dimitrov v drugem polfinalu izločil Zvereva
V drugem polfinalu je Grigor Dimitrov premagal Alexandra Zvereva s 6:4, 6:7 in 6:4. Bolgar, ki je še nadgradil četrtfinalno zmago nad Carlosom Alcarazom, se bo prvič po novembru 2018 vrnil v elitno deseterico na lestvici ATP.

Olimpijski prvak Alexander Zverev je prikazal zelo dobro igro, a v ključnih trenutkih ni uspel odvzeti servisa Bolgaru. Foto: EPA
Olimpijski prvak Alexander Zverev je prikazal zelo dobro igro, a v ključnih trenutkih ni uspel odvzeti servisa Bolgaru. Foto: EPA

V prvem nizu je imel Nemec priložnost za brejk v peti igri, a mu ni uspelo. Bolgar je v deseti igri s štirimi zaporednimi točkami prišel do edinega odvzema servisa, kar je hkrati pomenilo tudi zmago v uvodnem nizu.

V drugem nizu sta oba zanesljivo zadržala igre na svoj servis. Odločala je podaljšana igra, ki jo je dobil Zverev s 7:4.

V odločilnem nizu Nemec ni izkoristil priložnosti za vodstvo s 3:1. Dimitrov je bil bolj zbran v sedmi igri, ko je povedel s 4:3 in nato dvakrat brez izgubljene točke zadržal začetni udarec za odmevno zmago.

Dvoboj je trajal dve uri in 37 minut. Dimitrov je zbral deset točk več (99:89).


MIAMI
(10.404.205 am. dolarjev, trda podlaga)

Polfinale:
DIMITROV (BLG/11) - A. ZVEREV (NEM/4)
6:4, 6:7 (4), 6:4

SINNER (ITA/2) - MEDVEDJEV (RUS/3)
6:1, 6:2

Finale bo v nedeljo ob 18.30.

Sinner za vstop v finale nadigral Medvedjeva