Jannik Sinner je prvi Italijan, ki se je na zaključnem mastersu prebil v polfinale. Foto: Reuters
Jannik Sinner je prvi Italijan, ki se je na zaključnem mastersu prebil v polfinale. Foto: Reuters

Đoković je po zmagi nad Poljakom moral počakati še na pomoč Sinnerja, saj bi v primeru Runejevega slavja napredoval Danec, toda Italijan je v Torinu zmagal še tretjič. Že predtem je bil prvi italijanski igralec, ki je na zaključnem mastersu prišel v polfinale. Zmaga nad Runejem je bila že njegova 60. v sezoni, kar prav tako še ni uspelo nobenemu Italijanu. Na tretjem medsebojnem dvoboju je 22-letni Sinner prvič premagal dve leti mlajšega Danca. Dvoboj je trajal dve uri in pol.

V prvem nizu je ljubljenec domačih navijačev v Torinu udarno začel in po dveh brejkih povedel s 4:0 ter suvereno osvojil ta niz. V drugem nizu se je Rune pobral. V četrti igri je Sinner ubranil priložnost Runeja za odvzem servisa, kar je potem v naslednji uspelo tudi Dancu, ki pa je v 12. izkoristil tretjo in izenačil na 1:1. V tretjem nizu je odločilno prednost Sinner naredil v deveti igri. Prve tri točke so bile njegove, toda dve priložnosti za brejk je Rune ubranil, tretjič pa mu ni uspelo. V naslednji igri je Sinner izkoristil prvo zaključno žogico. Po dvoboju je dejal, da je bil ključen trenutek v osmi igri tretjega niza, ko je ubranil Dančevo žogico za odvzem servisa.

Novak Đoković v Torinu brani naslov. Foto: Reuters
Novak Đoković v Torinu brani naslov. Foto: Reuters

Đoković je prvi niz proti Hurkaczu, ki pred dvobojem ni imel več možnosti za polfinale (na turnirju je dobil priložnost po poškodbi Cicipasa), osvojil po podaljšani igri, v kateri je povsem prevladoval in (po deseti zaporedni osvojeni točki) povedel s 6:1. Izkoristil je drugo zaključno žogo, potem ko je Hurkacz žogo poslal v mrežo.

Prvi brejk na tekmi je uspel Hurkaczu, ki je peto igro drugega niza dobil celo brez izgubljene točke, pomagal pa mu je tudi Đoković, ki je na koncu naredil dvojno napako. V osmi igri je imel Nole priložnost, da se vrne v igro, saj je na servis tekmeca povedel s 15:40, toda sledili so kar trije zaporedni asi Hurkacza in vodstvo s 5:3.

Hurkacz je edini igralec na ATP-turneji, ki je letos serviral več kot tisoč asov (od tega na zaključnem turnirju 23). V zadnjem nizu je bil Đoković (6:1) zelo prepričljiv, dvoboj pa je končal z asom. Hurkacz je imel 36 "winnerjev", a je naredil kar 41 nevsiljenih napak, od tega 23 s forhendom (Đoković 13).

Zelena skupina

3. krog:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) – HURKACZ (POL/9)
7:6 (1), 4:6, 6:1

SINNER (ITA/4) – RUNE (DAN/8)
6:2, 5:7, 6:4