Jannik Sinner je izjemno formo iz Melbourna prenesel v Rotterdam. Foto: EPA
Jannik Sinner je izjemno formo iz Melbourna prenesel v Rotterdam. Foto: EPA

Zmagovalec prvega turnirja za grand slam v sezoni v Melbournu je moral v prvem nizu dvakrat servirati za vodstvo, saj se je nepopustljivi Avstralec v deseti igri še vrnil. Hitro je Italijan postavil stvari na svoje mesto, niz dobil s 7:5, v drugem pa je prav tako potreboval dva odvzema servisa za podaljšanje niza zmag na začetku sezone.

Sinner je vključno z Davisovim pokalom ob koncu prejšnje sezone nanizal 15 zaporednih zmag. Z 12. lovoriko v karieri bo v ponedeljek preskočil Rusa Daniila Medvedjeva na tretjem mestu lestvice ATP.

De Minaur bo z desetega napredoval na deveto mesto, za oba bo to najvišja uvrstitev v karieri. Za 25-letnega Avstralca je bil to 15. finale, osmič pa je ostal praznih rok. V finalu lanskega mastersa v Torontu je moral prav tako priznati premoč Sinnnerju, ki je takrat oddal le pet iger.

Iga Swiatek ostaja prepričljivo na prvem mestu lestvice WTA. Foto: EPA
Iga Swiatek ostaja prepričljivo na prvem mestu lestvice WTA. Foto: EPA

Iga Swiatek najboljša v Dohi
Iga Swiatek je zmagovalka turnirja serije WTA 1000 v Dohi. V finalu je premagala Kazahstanko Jeleno Ribakino s 7:6 in 6:2.

Dvoboj je trajal dve uri in 17 minut. Odločilen je bil prvi niz, ki ga je po preobratu dobila 22-letnica iz Varšave. V njem je zaostajala že z 1:4, a se je vrnila. Ribakina je nato pri 6:5 znova servirala za prvi niz, a je prva igralka sveta izsilila podaljšano igro.

Poljakinja je ubranila žogico za niz dve leti starejše tekmice, nato pa izkoristila svojo četrto in po skoraj uri in pol povedla. V drugem nizu je bila nato prepričljiva in z dvema brejkoma osvojila prvo letošnjo lovoriko.

Skupno je to njena 18. turnirska zmaga, v finalu je izgubila le štirikrat. Ribakina je igrala v 17. finalu in desetič ostala brez lovorike. Pred tednom dni je bila najboljša v finalu Abu Dabija.


ROTTERDAM (M), finale:
SINNER (ITA/1) - DE MINAUR (AVS/5)
7:5, 6:4

Polfinale:
SINNER (ITA/1) - GRIEKSPOOR (NIZ)
6:2, 6:4

DE MINAUR (AVS/5) - DIMITROV (BLG/6)
6:4, 6:3


DOHA (Ž), finale:
SWIATEK (POL/1) - RIBAKINA (KAZ/3)
7:6 (8), 6:2