Bor Artnak bo prvi slovenski lopar v Carigradu. Foto: Tenis Slovenija
Bor Artnak bo prvi slovenski lopar v Carigradu. Foto: Tenis Slovenija

Na papirju je favorit Turčija, saj bo igrala pred domačimi gledalci, ima na razpolago izbiro podlage, hkrati ima tudi višje uvrščene igralce na lestvici ATP. Vseeno pa je kapetan Grega Žemlja optimističen. Prepričan je, da položaji, ki jih zasedajo slovenski igralci na računalniški lestvici, ne odražajo dejanskega stanja.

"Artnak, ki je kot najvišje uvrščeni Slovenec 681. na lestvici ATP, je zelo nepredvidljiv igralec, ki lahko ob pravi motivaciji preseneti tudi precej višje postavljene tekmece. Dominko je zelo neugoden igralec na hitrih podlagah, saj je levičar, je telesno visok, hkrati pa je zaradi študija v ZDA v tekmovalnem pogonu. Rola se vrača po poškodbi kolena, zato je precej nazadoval po lestvici; 1121. mesto zagotovo ni njegova realna vrednost," je v uvodu dejal Žemlja.

"Zavedamo se, da je Turčija favorit, a hkrati vemo, da imamo igralce, ki so sposobni zmagati. Veliko bo odvisno od vzdušja v ekipi, o čemer ne dvomim, da bo dobro, saj smo z igralci v rednih stikih in vsi komaj čakajo, da se združimo v Carigradu. Tudi motivacija bo vrhunska, saj si vsi želimo po dolgem času zmagati v gosteh," je dodal slovenski kapetan.

Postava Turčije še ni znana, saj je danes rok za prijavo, bolj ali manj pa je jasno, da bodo domače barve predstavljali najboljši turški tenisači. Altug Celikbilek je 238. na lestvici ATP, Cem Ilkel je 328., med prvih 500 na svetu pa sta še Ergi Kirkin in Yanki Erel.

Dvoboj bo 3. in 4. februarja. Prvi dan bosta na sporedu dve igri posameznikov, drugi dan se bo začel z igro dvojic, sledili pa bosta še dve partiji posameznikov.