Bo Jasmine Paolini ubranila lansko zmago v Portorožu? Foto: www.alesfevzer.com
Bo Jasmine Paolini ubranila lansko zmago v Portorožu? Foto: www.alesfevzer.com

Jelena Ribakina in Ana Bogdan se bosta v soboto, če bo to dovoljevalo vreme, pomerili za mesto v nedeljskem finalu. Romunka je na poti do polfinala v drugem krogu izločila tudi Slovenko Tamaro Zidanšek s 6:1, 6:7 (5), 6:1, v prvem pa je bila boljša od Ajle Tomljanović iz Avstralije

Ribakini ni bilo niti treba stopiti na osrednje igrišče v Portorožu, saj je njena tekmica zaradi poškodbe desnega komolca dvoboj predala še pred začetkom. Pred tem je premagala Čehinjo Terezo Martincovo v drugem in Nemko Lauro Siegemund v prvem krogu.

Kdo v drugem polfinalu?

Drugi polfinalni par bo znan v soboto popoldne, saj je v petkov spored posegel dež. Pred prekinitvijo je Nemka Anna-Lena Friedsam premagala Francozinjo Diane Parry z 1:6, 7:6 (4), 6:3, Čehinja Katerina Siniakova in branilka naslova Jasmine Paolini iz Italije - ta je v četrtek izločila drugo slovensko predstavnico Kajo Juvan - pa dvoboja nista začeli. Na igrišče bosta stopili v soboto ob 12. uri, če bo to dovoljevalo vreme. Nato bodo skušali organizatorji izpeljati še prekinjen polfinalni obračun dvojic, potem pa bosta sledila še oba polfinalna dvoboja med posameznicami. V finale dvojic sta se sicer že zgodaj popoldne uvrstili Španka Cristina Bucsa in Slovakinja Tereza Mihalikova.

Slovesnost ob koncu kariere Katarine Srebotnik v nedeljo

Ob turnirju WTA Zavarovalnica Sava v Portorožu se bo v nedeljo poslovila ena najboljših slovenskih teniških igralk v zgodovini Katarina Srebotnik. Sprva je bila slovesnost ob koncu kariere 41-letnice predvidena v soboto, a so organizatorji zaradi slabe vremenske napovedi to prestavili na nedeljo.


MEDNARODNI TURNIR SERIJE WTA 250
PORTOROŽ

Četrtfinale, tabela:

FRIEDSAM (NEM) - PARRY (FRA)
1:6, 7:6 (4), 6:3

SINIAKOVA (ČEŠ) - PAOLINI (ITA)

RIBAKINA (KAZ/3) - CURENKO (UKR)
b.b.

BOGDAN (ROM) - HADDAD MAIA (BRA/2)
6:1, 1:6, 7:5