Dominik Köpfer je znova navdušil v Parizu. Konec maja se je uvrstil v 3. krog Roland Garrosa in tudi odvzel niz Rogerju Federerju. Foto: EPA
Dominik Köpfer je znova navdušil v Parizu. Konec maja se je uvrstil v 3. krog Roland Garrosa in tudi odvzel niz Rogerju Federerju. Foto: EPA

27-letni Nemec je v nedeljo v zadnjem krogu kvalifikacij izgubil proti Srbu Miomirju Kecmanoviću s 3:6 in 0:6. Američan Jenson Brooksby je danes odpovedal nastop zaradi poškodbe trebušne mišice in Köpfer je dobil nepričakovano priložnost proti nekdanji številki ena svetovnega tenisa.

Andy Murray je masters v Parizu dobil leta 2016. V bogati karieri je osvojil kar 46 turnirjev ATP, a v zadnjih dveh letih nobenega. Foto: EPA
Andy Murray je masters v Parizu dobil leta 2016. V bogati karieri je osvojil kar 46 turnirjev ATP, a v zadnjih dveh letih nobenega. Foto: EPA

Murray, ki je na lestvici ATP po številnih poškodbah padel na 144. mesto, je v prvem nizu izgubil servis v peti in sedmi igri. Köpfer je že v uvodni igri drugega niza prišel do brejka in prednost je ohranil do 5:3. V deseti igri je serviral za prestižno zmago, a ni osvojil niti točke. Dvakratni zmagovalec Wimbledona (2013 in 2016) je prikazal najboljšo igro v zaključku drugega niza, ko je osvojil štiri igre zapored in izenačil na 1:1.

V odločilnem nizu je imel Murray v deseti igri dve zaključni žogi na servis Nemca. Ni mu jih uspelo unovčiti in odločala je podaljšana igra. Škot je povedel s 6:4, nato pa zapravil zaključne žoge še pri vodstvu s 7:6, 8:7 in 9:8. Köpfer si je priigral prvo pri 10:9 in jo takoj izkoristil, ko je Murray z bekhendom poslal žogo prek osnovne črte.

Razmerje v osvojenih točkah je bilo 114:110 v korist Nemca, ki je naredil kar 51 neizsiljenih napak. V podaljšani igri jih je več storil Murray (skupaj 41).

Köpfer rešil sedem zaključnih žog in zmagal proti Murrayju

Đoković želi še sedmič končati leto na prvem mestu lestvice ATP
Prvi igralec sveta Novak Đoković bo lovil že šesti naslov v dvorani Bercy. Srb želi še sedmič končati leto na prvem mestu lestvice ATP. S tem bi prehitel Peta Samprasa, ki mu je ta podvig uspel šestkrat.

"V preteklosti sem že dobro igral v dvoranah, zato upam, da bodo dobri izidi z dvoranskih turnirjev lepa popotnica. Pete Sampras je bil v otroštvu eden od mojih vzornikov," je povedal Đoković, ki se bo v drugem krogu v torek srečal z Madžarom Martonom Fucscovicsem.

Đoković v Parizu uspešno začel v dvojicah

Nadal napovedal vrnitev v Abu Dabiju
Rafael Nadal je napovedal, da se bo vrnil na igrišča decembra v Abu Dabiju, računa pa tudi na nastop na prvem turnirju velike četverice v Melbournu sredi januarja.

"Moj načrt je, da bi igral decembra v Abu Dabiju, potem še na enem pripravljalnem turnirju v Avstraliji in na Odprtem prvenstvu Avstralije. Trdo delam in upam, da bom to lahko uresničil," je pojasnil Nadal.

20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam je po izpadu v polfinalu Roland Garrosa, kjer ga je izločil Srb Novak Đoković, igral le še na turnirju v Washingtonu. Od avgusta ni več tekmoval. Izpustil je Wimbledon in Odprto prvenstvo ZDA v New Yorku, pa tudi olimpijske igre v Tokiu. Trenirati je začel šele sredi oktobra.

"Ne vem natančno, kdaj se bom vrnil. Vsekakor pa bi bil rad pripravljen za Abu Dabi ter potem seveda za začetek nove sezone. Treniram, vse bolje se počutim in vrnil sem se," je dodal Španec.


PARIZ, 1. krog, tabela
(3.084.450 evrov, trda podlaga)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) prost
FUCSOVICS (MAD) - FOGNINI (ITA)
6:1, 6:7, 7:6
MANNARINO (FRA) - BASILAŠVILI (GRU)
6:2, 6:4
MONFILS (FRA/15) - KECMANOVIĆ (SRB)
NORRIE (VB) - DELBONIS (ARG)
6:2, 6:1
KRAJINOVIĆ (SRB) - OPELKA (ZDA)
SONEGO (ITA) - FRITZ (ZDA)
RUBLJOV (RUS/5) prost

CICIPAS (GRČ/3) prost
HARRIS (JAR) - DE MINAUR (AVS)
MUSETTI (ITA) - ĐERE (SRB)
4:6, 7:6, 6:4
BAUTISTA AGUT (ŠPA/14) - DUCKWORTH (AVS)
AUGER ALIASSIME (KAN/9) - MAGER (ITA)
KÖPFER (NEM) - MURRAY (VB)
6:4, 5:7, 7:6 (9)
STRUFF (NEM) - PAUL (ZDA)
HURKACZ (POL/7) prost

RUUD (NOR/6) prost
BUBLIK (KAZ) - EVANS (VB)
2:6, 7:5, 7:5
TIAFOE (ZDA) - GIRON (ZDA)
SCHWARTZMAN (ARG/11) - MILLMAN (AVS)
DIMITROV (BLG/16) - GASQUET (FRA)
HAČANOV (RUS) - YMER (ŠVE)
LAJOVIĆ (SRB) - McDONALD (ZDA)
6:3, 6:4
A. ZVEREV (NEM/4) prost

SINNER (ITA/8) prost
HERBERT (FRA) - ALCARAZ (ŠPA)
GASTON (FRA) - RINDERKNECH (FRA)
4:6, 6:4, 6:3
CARRENO BUSTA (ŠPA/12) - PAIRE (FRA)
6:3, 6:4
KORDA (ZDA) - KARACEV (RUS/13)
6:2, 6:7, 7:6
ČILIĆ (HRV) - DAVIDOVICH FOKINA (ŠPA)
IVAŠKA (BLR) - RAMOS VINOLAS (ŠPA)
6:3, 7:6
MEDVEDJEV (RUS/2) prost