Sara Errani je prvič premagala Tamaro Zidanšek. Foto: EPA
Sara Errani je prvič premagala Tamaro Zidanšek. Foto: EPA

Konjičanka, ki ta teden zaseda 96. mesto na lestvici WTA, je hitro izgubila uvodne tri igre. Tudi v šesti in osmi igri je oddala začetni udarec.

V drugem nizu je po zaostanku z 0:2 nanizala štiri igre. Odločala je podaljšana igra, v kateri je Italijanka povedla s 6:3. Tamara Zidanšek je rešila tri zaključne žogice za zmago 108. igralke sveta, osvojila pet točk zapored in izenačila na 1:1 v nizih.

V odločilnem nizu je najboljša slovenska igralka znova naredila preveč napak. Kar štirikrat je izgubila servis. Skupno je naredila šest dvojnih napak. Končno razmerje v točkah je bilo 111:90.

Italijanka se je junija 2012 uvrstila v finale Rolanda Garrosa, v katerem pa je bila boljša Marija Šarapova. Bila je že peta igralka na svetu in med drugim zmagovalka Portoroža leta 2008. Prvič v štirih dvobojih je ugnala Tamaro Zidanšek. Slovenka jo je premagala lani prav v Monastirju, kjer je nato napredovala do četrtfinala, ter letos na Kanarskih otokih.

Konjičanko do nastopa na sklepnem turnirju pokala Billie Jean King na začetku novembra v Sevilli čaka še en turnir, sicer nižjega ranga v Barceloni, kjer bo skušala prekiniti niz porazov, ki se je začel sredi septembra v polfinalu turnirja v Ljubljani.