Tamara Zidanšek je bila brez pravih odgovorov. Foto: Reuters
Tamara Zidanšek je bila brez pravih odgovorov. Foto: Reuters

Tamara Zidanšek, ki je na lestvici WTA uvrščena trinajst mest pred Ukrajinko, je bila brez možnosti za uspeh. Oba niza je izgubila po le 27 minutah igre.

Pred tem je izločila 11. nosilko, Američanko Jennifer Brady (0:6, 6:3, 6:4), in Kanadčanko Leylah Fernandez (6:4, 6:4).

23-letna igralka iz Slovenskih Konjic bo nastope nadaljevala med dvojicami, kjer bo z nizozemsko soigralko Arantxo Rus v četrtfinalu igrala proti Američanki Sofii Kenin in Avstralki Ajli Tomljanović.

Konec upov na Melbourne že v 1. krogu kvalifikacij

Dalila Jakupovič je ekspresno končala kvalifikacije za odprto prvenstvo Avstralije. V uvodnem nastopu je po uri in 15 minutah igre izgubila proti Slovakinji Rebecci Šramkovi z 1:6 in 3:6.

Kvalifikacije za prvi grand sezone v Melbournu prvič v zgodovini potekajo zunaj Avstralije in to slab mesec pred začetkom glavnega turnirja. Dekleta se za 16 prostih mest merijo v Dubaju, moški pa v Dohi.

Poleg Jakupovičeve sta na Bližnji vzhod podala še Kaja Juvan in Blaž Rola. Oba bosta prvič zaigrala v ponedeljek; Ljubljančanka, ki je prva nosilka, se bo pomerila z Avstralko Storm Sanders, Ptujčana pa čaka Ernests Gulbis iz Latvije.

V glavnem delu turnirja med posamezniki imajo pravico nastopa trije slovenski tenisači - Polona Hercog, Tamara Zidanšek in Aljaž Bedene.