Tamara Zidanšek je v zelo dobri formi na začetku sezone. V Melbournu je namučila drugo nosilko Ons Jabeur. Foto: EPA
Tamara Zidanšek je v zelo dobri formi na začetku sezone. V Melbournu je namučila drugo nosilko Ons Jabeur. Foto: EPA

25-letna Zidanšek je na turnirju z nagradnim skladom 238.000 evrov v odlični formi, saj se je že pred tem uvrstila tudi v četrtfinale igre dvojic.

17-letna Fruhvirtova se je na Odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu uvrstila v osmino finala, kjer je bila s 6:2, 1.6 in 6:3 boljša Donna Vekić.

Čehinja se je vrnila v drugem nizu
Konjičanka je odlično začela obračun, v prvi in peti igri je odvzela servis češki najstnici in povedla s 4:1. Fruhvirtovi je uspelo znižati na 3:4, a je nato v deveti igri znova oddala začetni udarec.

V drugem nizu je kazalo, da bo Zidanšek zanesljivo dobila obračun, ko je povedla s 4:1, nato pa je popolnoma popustila. Fruhvirtova je dobila pet iger zapored in izenačila na 1:1.

Odlična igra Zidanškove po zaostanku z 1:2
Odločilni niz je bolje začela Čehinja, ki je z brejkom v tretji igri povedla z 2:1. Konjičanka je nato prikazala najboljšo igro, v četrti in šesti igri ji je uspel odvzem servisa, nato pa se je v sedmi igri rešila po 15/40 in povedla s 5:2. V deveti igri je servirala za zmago, a ni uspela, vendar je nato Fruhvirtova izgubila začetni udarec v deseti igri in s tem tudi obračun po skoraj treh urah.

O izenačenosti dvoboja priča tudi število osvojenih točk – 111:108 v korist Zidanškove.

V četrtfinalu jo čaka Kitajka Lin Žu, ki je na lestvici WTA na 54. mestu.