Tamara Zidanšek je lovila tretji nastop v tretjem krogu Rolanda Garrosa. Prikazala je dober tenis, do zadnjega se je upirala 20-letni Coco Gauff. Foto: Reuters
Tamara Zidanšek je lovila tretji nastop v tretjem krogu Rolanda Garrosa. Prikazala je dober tenis, do zadnjega se je upirala 20-letni Coco Gauff. Foto: Reuters

Dvoboj Tamare Zidanšek se je na igrišču Suzanne Lenglen začel s takojšnjim brejkom slovenske igralke, ki v prvi polovici niza ni delala veliko napak. Coco Gauff se je prebudila ob zaostanku z 1:3, dvignila raven igre in nanizala pet iger. Prvi niz je trajal 40 minut.

V drugem nizu (51 minut) je v osmi igri Tamari Zidanšek uspel brejk, toda Coco Gauff je takoj vrnila z enako mero, nato pa izkoristila igro na svoj servis in (po predolgi žogi Tamare Zidanšek) unovčila prvo zaključno žogo.

StatistikaGauffZidanšek
Prvi servis (%)4855
Asi20
Dvojne napake64
Neizsiljene napake2723
Winnerji2313
Osvojene točke7157
Priložnosti za brejk5/83/9
Točke na mreži16/227/16
Zadovoljna Tamara Zidanšek konkurenčna Coco Gauff

Iga Swiatek hodila po robu
Branilka naslova Iga Swiatek je na osrednjem stadionu Philippa Chartrierja hodila po robu, a vendarle premagala Naomi Osako s 7:6 (1), 1:6 in 7:5.

Naomi Osaka (servirala je osem asov, nasprotnica nobenega) je bila blizu podvigu, toda tretji niz, ki je trajal 76 minut, je vendarle pripadel Igi Swiatek. Foto: Reuters
Naomi Osaka (servirala je osem asov, nasprotnica nobenega) je bila blizu podvigu, toda tretji niz, ki je trajal 76 minut, je vendarle pripadel Igi Swiatek. Foto: Reuters

V tretjem nizu je Osaka povedla s 4:1 in 5:2. Iga Swiatek, trikratna zmagovalka Pariza, je nato prikazala izjemno igro in nanizala pet iger, pri čemer je v deveti igri rešila zaključno žogo. Iga Swiatek je naredila 32 nevsiljenih napak, Naomi Osaka 38.

Poljakinjo motili vzkliki gledalcev sredi točk
"Tekma je bila res intenzivna, veliko bolj intenzivna, kot sem pričakovala. Posebno v drugem krogu take tekme niso nekaj običajnega. Naomi je igrala neverjeten tenis, do zdaj ji pesek ni ustrezal, morda pa bo postala specialistka za peščena igrišča," je tekmico pohvalila Poljakinja, ki pa je po dvoboju več razglabljala o gledalcih in njihovem obnašanju, motili so jo vzkliki med igro, kot o napetem obračunu.

Sofia Kenin, finalistka turnirja 2020 in istega leta zmagovalka Melbourna, je s 6:3 in 6:3 ugnala 21. nosilko Caroline Garcia.

Carlos Alcaraz je bil dlje od pričakovanj na peščenem igrišču. Foto: Reuters
Carlos Alcaraz je bil dlje od pričakovanj na peščenem igrišču. Foto: Reuters

Cicipas in Alcaraz naprej po štirih nizih
Pri moških se je prvi v tretji krog prebil Stefanos Cicipas, ki je v štirih nizih izločil Nemca Daniela Altmaierja s 6:3, 6:2, 6:7 in 6:4. Tudi Carlos Alcaraz je proti Jesperju De Jongu potreboval štiri nize (6:3, 6:4, 2:6 in 6:2). "Dobro je, da pridem v ritem, toda na igrišču bi raje preživel manj časa," je povedal Alcaraz.

Sinner prepustil Gasquetu le osem iger
V večernem sporedu na osrednjem stadionu je drugi nosilec Jannik Sinner izločil Richarda Gasqueta s 6:2, 6:4 in 6:2. 37-letni Francoz je zelo verjetno zadnjič igral na pariškem pesku, imel je veliko podporo s tribun, a proti zmagovalcu letošnjega uvodnega turnirja za grand slam v Melbournu ni imel možnosti.

Stan Wawrinka je naredil 36 neizsiljenih napak. Težko je skrival solze ob odhodu z igrišča. Foto: EPA
Stan Wawrinka je naredil 36 neizsiljenih napak. Težko je skrival solze ob odhodu z igrišča. Foto: EPA

Kotov v nočnem maratonu izločil Wawrinko
Precej bolj napeto je bilo na igrišču Suzanne Lenglen, na katerem je Pavel Kotov po treh urah in 40 minutah premagal 39-letnega Stana Wawrinko s 7:6, 6:4, 1:6 in 7:6. Švicar, ki je Roland Garros dobil leta 2015, ni ponovil nedeljske predstave proti Andyju Murrayju.

Wawrinka je blestel v tretjem nizu, na začetku četrtega niza pa si je zagotovil brejk prednosti, a mu ga ni uspelo ohraniti. V podaljšani igri je v ključnih trenutnih dva forhenda poslal v avt in Rus se je veselil prestižne zmage pol ure po polnoči.

Zaradi dežja odigrali le devet dvobojev
Četrti dan je bil zaradi dežja močno okrnjen, saj so odigrali le devet od predvidenih 32 obračunov v posamični konkurenci. Igrali so samo na igriščih pod streho.


2. krog (M), spodnja polovica tabele:
RUBLJOV (RUS/6) − MARTINEZ (ŠPA)
6:3, 6:4, 6:3
MULLER (FRA) − ARNALDI (ITA)
SONEGO (ITA) − DŽANG (KIT)
CICIPAS (GRČ/9) − ALTMAIER (NEM)
6:3, 6:2, 6:7 (2), 6:4
SHELTON (ZDA/15) − NIŠIKORI (JAP)
AUGER ALIASSIME (KAN/21) − SQUIRE (NEM)
KORDA (ZDA/27) − KWON (KOR)
ALCARAZ (ŠPA/3) − DE JONG (NIZ)
6:3 6:4, 2:6, 6:2

HURKACZ (POL/8) − NAKASHIMA (ZDA)
TIAFOE (ZDA/25) − SHAPOVALOV (KAN)
BERGS (BEL) − MARTERER (NEM)
DIMITROV (BLG/10) − MAROZSAN (MAD)
MOUTET (FRA) − ŠEVČENKO (KAZ)
BAEZ (ARG/20) − OFNER (AVT)
KOTOV (RUS) − WAWRINKA (ŠVI)
7:6 (5), 6:4, 1:6, 7:6 (5)
SINNER (ITA/2) − GASQUET (FRA)
6:4, 6:2, 6:4


2. krog (Ž), zgornja polovica tabele:
SWIATEK (POL/1) − OSAKA (JAP)
7:6 (1), 1:6, 7:5
FETT (HRV) − BOUZKOVA (ČEŠ)
GOLUBIC (ŠVI) − POTAPOVA (RUS)
VANG (KIT) − TOMOVA (BLG)
COLLINS (ZDA/11) − DANILOVIĆ (SRB)
KOSTJUK (UKR/18) − VEKIĆ (HRV)
SINIAKOVA (ČEŠ/32) − PAQUET (FRA)
VONDROUŠOVA (ČEŠ/5) − VOLYNETS (ZDA)

GAUFF (ZDA/3) − ZIDANŠEK (SLO)
6:3, 6:4
JASTREMSKA (UKR/30) − J. VANG (KIT)
SAMSONOVA (RUS/17) − ANISIMOVA (ZDA)
BUCSA (ŠPA) − COCCIARETTO (ITA)
OSTAPENKO (LAT/9) − TAUSON (DAN)
KENIN (ZDA) − GARCIA (FRA/21)
6:3, 6:3
FERNANDEZ (KAN/31) − Š. VANG (KIT)
JABEUR (TUN/8) − OSORIO (KOL)
6:3, 1:6, 6:3