Tamara Zidanšek je pred dvema letoma v Rimu izpadla v 1. krogu glavnega turnirja odprtega prvenstva Italije. Foto: AP
Tamara Zidanšek je pred dvema letoma v Rimu izpadla v 1. krogu glavnega turnirja odprtega prvenstva Italije. Foto: AP

Dvoboj med 80. igralko sveta in trenutno 51. Američanko je trajal uro in 38 minut. Zidanšek ni najbolje začela, saj je takoj izgubila servis, nato pa vrnila udarec v četrti igri. Tekmici sta si nato izmenjali še po en brejk, Konjičanka pa je nato v deveti igri ubranila tri priložnosti tekmice za odvzem servisa, v naslednji igri pa izkoristila svojo prvo žogico za niz in slavila s 6:4.

Tudi v drugem nizu tekmici nista bili nezmotljivi pri lastnem začetnem udarcu. Je pa Zidanšek dosegla brejk več. V 12. igri je znova izkoristila nezbranost Američanke in izkoristila drugo žogico za prestižno zmago.

Polona Hercog je slavila po uri in 18 minutah. Foto: AP
Polona Hercog je slavila po uri in 18 minutah. Foto: AP

Hercog suvereno prek domačinke
30-letna Polona Hercog ni imela težav z izkušeno Italijanko, ki je leta 2012 igrala v finalu Rolanda Garrosa. V prvem nizu je dvakrat odvzela servis štiri leta starejši tekmici, obenem pa je na svoj začetni udarec izgubila vsega štiri točke.

V drugem je bil dvoboj tesnejši, vseeno pa je Mariborčanka v peti in sedmi igri prišla do novih dveh brejkov ter nato po manjšem padcu koncentracije v osmi igri v naslednji le izkoristila tretjo zaključno žogico.

Bedene v ponedeljek proti Struffu
V moškem delu kvalifikacij se je za preboj na masters v Rimu boril tudi Aljaž Bedene, ki je klonil v zadnjem krogu kvalifikacij, a bo kljub porazu kot srečni poraženec igral v glavnem delu turnirja. V ponedeljek se bo pomeril z Nemcem Janom-Lennardom Struffom.

Bedeneta je v kvalifikacijah s 6:2 in 6:1 gladko premagal Bolivijec Hugo Dellien, ki je za zmago potreboval vsega eno uro igre.