Zidanšek, polfinalistka letošnjega OP Francije, ni imela večjih težav z 28-letno Američanko, ki je osvojila vsega tri igre.

Tamara Zidanšek je bila zanesljivo s 6:2 in 6:1 boljša od zmagovalke OP ZDA 2017, Američanke Sloane Stephens. Foto: EPA
Tamara Zidanšek je bila zanesljivo s 6:2 in 6:1 boljša od zmagovalke OP ZDA 2017, Američanke Sloane Stephens. Foto: EPA

V prvem nizu je dobila dve, Zidanšek pa je na drugi strani dobila vse svoje igre na začetni udarec, za nameček pa ji je v četrti in osmi igri uspelo še z odvzemoma servisa.

Drugi niz je 13. nosilka turnirja v vetrovnem mestu dobila še prepričljiveje, do brejkov pa je prišla v četrti in šesti igri. Skupaj je Konjičanka izkoristila štiri od sedmih priložnosti za odvzem servisa, Američanka pa nobene od osmih, kar je bil vzrok za poraz po vsega uri in 14 minutah.

V drugem krogu se bo Tamara Zidanšek pomerila s Čehinjo Terezo Martincovo, ki je v dveh nizih s 6:3, 7:5 ugnala Kolumbijko Mario Camilo Osorio Serrano.

Zidanškova je danes odigrala še dvoboj v konkurenci dvojic. Z Belorusinjo Aljaksandro Sasnovič sta s 7:5, 6:7 (9), 10:6 ugnali Britanko Harriet Dart in Slovakinjo Terezo Mihalikova.

V drugem krogu bo tako na sporedu slovenski obračun, saj se bosta Zidanškova in Sasnovičeva pomerili proti šestima nosilkama, Slovenki Andreji Klepač in Avstrijki Dariji Jurak.

Kaja Juvan je potrebovala dve uri in 29 minut, da je vknjižila zmago. Foto: AP
Kaja Juvan je potrebovala dve uri in 29 minut, da je vknjižila zmago. Foto: AP

Juvan do preobrata
Kaja Juvan je bila proti 76. igralki na lestvici WTA nemočna v prvem nizu, potem ko je takoj zaostala z 0:4.

V drugem je v peti igri Greet Minnen vnovič povedla z brejkom prednosti, a se je Slovenka (94. WTA) vrnila in izenačila na 4:4. Niz je odločila podaljšana igra, v kateri je po zaostanku z 2:5 Juvan dobila naslednjih pet točk in izenačila na 1:1 v nizih.

V tretjem nizu je Juvan najprej prišla do prednosti odvzema servisa v tretji igri. Belgijka se je v osmi še vrnila, dve zaporedni igri slovenske predstavnice pa sta bili dovolj za napredovanje v drugi krog. V njem se bo pomerila s Srbkinjo Aleksandro Krunić.

Juvanova bi morala sicer danes še enkrat na igrišče za obračun dvojic, a se je brez boja skupaj z Rusinjo Natelo Dzalamidze prebila v četrtfinale, potem ko sta nastop odpovedali Rusinji Anastasija Gasanova in Natalija Vihljanceva.

Za preboj v polfinale dvojic se bosta Juvanova in Dzalamidzejeva pomerili z Rusinjo Ano Blinkovo in Kazahstanko Ano Danilino.

Chicago, 1. krog
(565.530 ameriških dolarjev)
ZIDANŠEK (SLO)
- STEPHENS
6:2, 6:1


Nursultan, 1. krog
(235.238 ameriških dolarjev)

JUVAN (SLO) – GREET MINNEN (BEL/4)
2:6, 7:6 (5), 6:4