Stefanos Cicipas je tretjič osvojil masters v Monte Carlu. Foto: EPA
Stefanos Cicipas je tretjič osvojil masters v Monte Carlu. Foto: EPA

Cicipas je svoj najboljši tenis znova prikazal v Monte Carlu, kjer je osvojil tretji masters v kneževini. S tem se je na lestvici vsaj trikratnih zmagovalcev Monte Carla pridružil Rafaelu Nadalu (11 naslovov), Björnu Borgu, Thomasu Mustru in Ilieju Nastaseju (vsi po tri).

Zame je to res neverjetna zmaga, res pa je tudi, da sem si ta tris želel. Uspelo mi je in zato sem izjemno srečen.

Stefanos Cicipas

Grk, ki je igral v svojem 28. velikem finalu serije ATP, je nasprotnika premagal z močnimi forehandi, v 3. igri prvega niza je Ruudu uspel tudi odvzeti začetni udarec. Gledalce, med katerimi je bil tudi zvezdnik formule ena Charles Leclerc, je navduševal z odlično igro, v prvem nizu je zadel 10 winnerjev, Norvežan ni imel nikakršnih možnosti (6:1).

V drugem nizu se je Ruud vendarle pobral in vsaj nekoliko uravnovesil razmerje moči na pesku. Že v uvodni igri si je priigral priložnost za brejk, a se je Cicipas izvlekel.

Zelo napeto je bilo v 7. igri, v kateri je Grk znova ubranil tri priložnosti za brejk, nekako mu je uspelo zadržati svoj servis, nato pa v 10. igri le premagal nasprotnika.
Oba tenisača sta si v dvoboju priigrala osem priložnosti za odvzem začetnega udarca. Ruud ni izkoristil nobene, Cicipas polovico. To je na koncu tudi odločilo zmagovalca.

"Za mano je res težko obdobje, zato se danes ob zmagi in vrnitvi med najboljše počutim sijajno. Tretje slavje tukaj je še bolj posebno kot prvo in drugo. Zame je to res neverjetna zmaga, res pa je tudi, da sem si ta tris želel. Uspelo mi je in zato sem izjemno srečen," je po tekmi povedal Grk.

Nogometno slavje Cicipasa po zmagi v Monte Carlu

MONTE CARLO
(6.600.000 evrov, pesek)

Finale:
CICIPAS (GRČ/12) – RUUD (NOR/8)
6:1, 6:4

Polfinale:
RUUD (NOR/8) – ĐOKOVIĆ (SRB/1)
6:4, 1:6, 6:4

CICIPAS (GRČ/12) – SINNER (ITA/2)
6:4, 3:6, 6:4