Kim Clijsters z družino. Foto: AP
Kim Clijsters z družino. Foto: AP

Clijstersova, ki se po sedmih letih vrača v teniško karavano, bi se morala na teniška igrišča vrniti januarja, a je vrnitev preložila poškodba kolena. To bo sicer zanjo že druga vrnitev na teniška igrišča, predtem se je iz upokojitve vrnila med letoma 2009 in 2012.

"Tokrat bo drugače. Ne bom igrala na veliko turnirjih. Tudi otroci z menoj ne bodo veliko potovali," je dejala 36-letnica mama treh otrok za Telegraph. "Pametno bom morala izbirati turnirje, da se bo vse ujelo s potrebami otrok in njihovo šolo. Vrnitev na teniška igrišča ne bo vplivala na urnik mojih otrok," je dodala.

Vrnitev za Odprto prvenstvo Avstralije – zadnji turnir velike četverice, ki ga je osvojila – ni mogoča, je pa prejela že kar nekaj povabil za druge turnirje, vključno z marčevskim mastersom v Indian Wellsu.

Clijstersova, ki je v bogati karieri osvojila 41 turnirjev serije WTA, je obenem poudarila, da bo udeležba na letošnjih turnirjih tudi odvisna od njene kondicije in okrevanja. "Vem, da tenisa na tej ravni ne bom mogla igrati še pet let. Če bom ostala zdrava, morda še dve, tri leta. Bomo videli, kako se bo moje telo odzvalo na napore," je sklenila.

Na družbenih omrežjih je objavila seznam treh turnirjev, ki se jih bo zagotovo udeležila v letu 2020. Sprejela je povabilo za nastop v Monterreyu, ki se začne 2. marca, istega meseca jo čaka še nastop v Indian Wellsu, aprila bo odpotovala v Charleston.

Pravila WTA-ja ji omogočajo, da lahko kot nekdanja zmagovalka turnirja velike četverice prejme neomejeno število povabil na turnirje, hkrati ji kot igralki, starejši od 30 let, pripada pravica do odpovedi obveznih nastopov na določenih prireditvah.