Zverev je na pesku v sijajni formi. Prejšnji teden je bil najboljši v Münchnu, prihodnji teden pa bo branil naslov v Rimu. Foto: Reuters
Zverev je na pesku v sijajni formi. Prejšnji teden je bil najboljši v Münchnu, prihodnji teden pa bo branil naslov v Rimu. Foto: Reuters
Jan Oblak in Filipe Luis sta si ogledala finalni obračun na Caji Magici. Foto: Reuters
Dominic Thiem bo moral še počakati na prvo zmago na turnirjih serije 1.000. Foto: Reuters
Zverev osvojil masters v Madridu

21-letni Nemec je dosegel tretjo zmago na turnirjih serije 1.000 in osmo zmago na turnirjih ATP v karieri. V celotnem tednu v španski prestolnici ni izgubil niza. Thiem je drugič zapored izgubil finalni obračun v Madridu.

Thiem izgubil servis v uvodni igri obeh nizov
V uvodnem nizu je bila ključna že prva igra, ko je Thiem dobil le eno točko na začetni udarec. Zverev je izjemno serviral, le v deseti igri je uspelo Avstrijcu izenačiti, vendar je nato Nemec dobil obe točki.

Tudi v drugem nizu je Thiem izgubil uvodno igro na svoj servis. V nadaljevanju Avstrijec ni imel nobenih možnosti, večino iger je Zverev dobil brez oddane točke. Končno razmerje v točkah je bilo 61:49. Oba sta zadela po 15 "winnerjev", Thiem pa je naredil precej več neizsiljenih napak (21:12).
24-letni Thiem, sedmi igralec sveta, ki je v četrtfinalu presenetljiuvo izločil Rafaela Nadala, na prvo zmago na turnirjih serije masters še čaka. V petek je blestel proti prvemu igralcu sveta, tokrat pa ni našel pravega ritma z osnovne črte.

Eden najboljših tednov v karieri Zvereva
"To je bil eden mojih najboljših tednov v karieri. Osvojil sem drugi masters na pesku, kar je res neverjetno. Serviral sem odlično, zelo se je poznalo, da sem ujel pravi ritem prejšnji teden v Münchnu. Zavedam se, da bo zelo težko ubraniti naslov v Rimu," je pojasnil Zverev.

Začel se je tudi turnir serije 1.000 v Rimu, kjer je Zverev lani v finalu ugnal Novaka Đokovića in osvojil prvi masters v karieri. Avgusta je nato premagal Rogerja Federerja v Montrealu.

MADRID, finale
(7.190.930 evrov, pesek)

A. ZVEREV (NEM/2) - THIEM (AVT/5)
6:4, 6:4

Zverev osvojil masters v Madridu