20-letna Ljubljančanka je navdušila v obeh petkovih dvobojih. V enem dnevu je postavila kar dva osebna mejnika. Foto: Sportida
20-letna Ljubljančanka je navdušila v obeh petkovih dvobojih. V enem dnevu je postavila kar dva osebna mejnika. Foto: Sportida

Najboljša slovenska igralka, ki je junija igrala v polfinalu Roland Garrosa, je naredila kar 47 neizsiljenih napak. Končno razmerje v osvojenih točkah je bilo 82:66.

Juvan blestela v podaljšani igri
V prvem nizu je Zidanšek povedla s 3:1, a je nato že v peti igri izgubila servis. Odločala je podaljšana igra, ki jo je Juvan začela odlično. Zadela je bekhend na črto, nato pa še forhend diagonalo. Povedla je s 5:0 in unovčila tretjo zaključno žogo za uvodni niz (7:4).

Obračun dveh najboljših Slovenk je privabil lepo število gledalcev, ki so uživali v odlični igri pod žarometi. Foto: Sportida
Obračun dveh najboljših Slovenk je privabil lepo število gledalcev, ki so uživali v odlični igri pod žarometi. Foto: Sportida

Preveč napak Zidanšek v drugem nizu
V četrti igri drugega niza je Konjičanka znova hitro zašla v težave. Pri 0/40 ji je še uspelo rešiti dve priložnosti za brejk, a je nato z dvojno napako izgubila servis. V šesti igri je imela Juvan dve priložnosti za vodstvo s 5:1, ki pa ju ni unovčila. Zidanšek je preslabo servirala in naredila preveč neizsiljenih napak. V osmi igri ji je še uspelo rešiti tri zaključne žoge za zmago, nato pa je Juvan na svoj servis uspelo končati obračun. Dvojni današnji spored jo je precej utrudil, a vseeno je bila nasmejana.

"Tekma je bila zelo fizična, Tamara je namreč izjemno kakovostna igralka. Zavedati se je treba, da je letos igrala v polfinalu grand slama. Meni je prava vzornica in izjemno vesela sem, da mi jo je končno uspelo premagati. Za seboj imam naporen dan. Kar petkrat sem se morala ogrevati, zato sem bila v zaključku dvoboja že zelo utrujena. Komaj čakam, da se uležem v posteljo," je povedala Juvan.

Z Zidanšek se je srečala četrtič na turnirjih WTA, prvič se je veselila zmage. Pred dvema letoma v Bolu na Braču je bilo 7:5 v tretjem nizu, lani v Acapulcu je Zidanšek zmagala v dveh nizih, letos v Madridu pa je odločitev prav tako padla šele v tretjem nizu.

Tamara Zidanšek je naredila preveč neizsiljenih napak v odločilnih trenutkih. Foto: www.alesfevzer.com
Tamara Zidanšek je naredila preveč neizsiljenih napak v odločilnih trenutkih. Foto: www.alesfevzer.com

Naveza Klepač-Zidanšek v soboto v polfinalu dvojic
"Fizično je bilo zelo zahtevno, v zraku je bilo veliko vlage. Igrišča so počasna. Točke so bile dolge. Res moraš biti fizično in psihično dobro pripravljen. Danes sem v drugem nizu pri kakšni točki malce 'zaškripala'. Podlaga je zelo težka, tako da se hitro prikrade kakšna bolečina," je dodala Zidanšek, ki jo v soboto čaka obračun polfinala dvojic. Z Andrejo Klepač sta prvi favoritinji za naslov. Njuni tekmici bosta Rusinja Ana Kalinska in Slovakinja Tereza Mihalikova.

Popoldne najprej ugnala Krunić
Obračun med Kajo Juvan in Aleksandro Krunić je bil v četrtek zaradi dežja prekinjen. Ljubljančanka je uvodni niz dobila s 7:6, danes pa je uspešno dokončala delo, potem ko ji je v deveti igri uspel brejk brez izgubljene točke. V zadnji igri si je (na svoj servis) priigrala tri zaključne žoge, izkoristila je tretjo.

Današnje nadaljevanje malo po dvanajsti uri je bilo prekinjeno po vsega eni točki, dvoboj pa sta igralki dokončali v lepem sončnem vremenu ob 14.45.

"Precej neprijetno je to čakanje, ogrevanje in nato prekinitev. Na tej ravni turnirjev je treba biti maksimalno zbran in odigrati vsako točko čim bolje. To mi je danes kar dobro uspelo, vem pa, da me zvečer proti Tamari čaka precej težje delo," je dejala 20-letna Juvan po dvoboju.

Kaja Juvan postavila dva nova mejnika v Portorožu

Četrtfinale, tabela
(189.708 evrov, trda podlaga)

JUVAN (SLO) – ZIDANŠEK (SLO/5)
7:6 (4), 6:3
RISKE (ZDA/3) – MLADENOVIC (FRA)
6:4, 6:1
PAOLINI (ITA) – CIRSTEA (ROM/4)
6:4, 4:6, 6:1
PUTINCEVA (KAZ/2) – BRONZETTI (ITA)
6:3, 6:2


Osmina finala:
JUVAN (SLO) – KRUNIĆ (SRB)
7:6 (1), 6:4