Flushing Meadows v New Yorku bo gostil zadnji letošnji turnir velike četverice. Foto: EPA
Flushing Meadows v New Yorku bo gostil zadnji letošnji turnir velike četverice. Foto: EPA

Kvalifikacije za nastop na glavnem delu turnirja se bodo v Flushing Meadowsu začele teden dni pred začetkom, ki je predviden za 30. avgust. "Za ameriško teniško zvezo je bila to težka odločitev, še posebej zaradi tega, ker so kvalifikacije pred glavnim delom turnirja zelo priljubljene med teniškimi privrženci," je v sporočilu za javnost zapisala krovna teniška zveza USTA.

"Toda po posvetovanju z lokalnimi zdravstvenimi organi in zdravniško ekipo Odprtega prvenstva ZDA smo ugotovili, da je to prava odločitev za zagotavljanje varnosti," je še zapisala. Med kvalifikacijami bo na prizorišču 2500 ljudi, od katerih bo večina tenisačev, njihove ekipe in drugo osebje.

Že junija je USTA sporočil, da bodo tribune med glavnim delom turnirja od 30. avgusta do 12. septembra lahko nabito polne, s čimer bo OP ZDA postal prvi turnir velike četverice s polnimi tribunami po lanskem Odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu.

Lanski turnir v Flushing Meadowsu so izvedli pred praznimi tribunami. Dobil ga je Avstrijec Dominic Thiem, ki je v napetem finalu v petih nizih strl odpor Nemca Alexandra Zvereva. V ženski konkurenci se je naslova veselila Japonka Naomi Osaka, ki je bila v sklepnem dvoboju v treh nizih boljša od Belorusinje Viktorije Azarenke.