Đoković vse od leta 2016 zaman lovi šesto zmago. Foto: Reuters
Đoković vse od leta 2016 zaman lovi šesto zmago. Foto: Reuters

To je bila prava triurna poslastica, v kateri sta bila oba precej suverena pri svojem začetnem udarcu. Edini brejk se je tako zgodil ob koncu prvega niza, ko je Thiem v 11. igri Srbu odvzel servis in si s tem tlakoval pot do zmage s 7:5.

Thiem ni mogel verjeti razpletu. Foto: Reuters
Thiem ni mogel verjeti razpletu. Foto: Reuters

Thiem zapravil štiri priložnosti za zmago
Drugi niz je bil še bolj izenačen in napet. Oba igralca sta bila v vseh šestih primerih zanesljiva pri svojem servisu, odločitev je tako padla v podaljšani igri, ki jo je Đoković dobil z 12:10, med drugim je Thiemu ubranil kar štiri priložnosti za zmago. Avstrijec je na svoj servis zapravil kar dve priložnosti, enkrat je celo naredil dvojno napako.

Đoković po vodstvu 4:0 dobil le še točko
Podobna drama se je odvila v zadnjem nizu. Ko se je začela 13. igra, je kazalo, da se je tehtnica prevesila na stran prvega igralca sveta. Thiem je takoj naredil dvojno napako in Đoković se je kar naenkrat znašel v vodstvu s 4:0. Zmagovalec New Yorka se je z nepopustljivo igro vrnil, zadel nekaj res tveganih udarcev, nanizal šest zaporednih točk in dobil podaljšano igro s 7:5.

Thiem strl Đokovića za finale Londona

Drugič zapored v finale
Za 27-letnega Thiema je to jubilejna 300. zmaga v seriji ATP. Na zaključnem turnirju sezone se je drugič zapored uvrstil v finale, lani je izgubil proti Grku Stefanosu Cicipasu. "To je bila prava psihična bitka. V vseh zaključkih nizov je bilo napeto. Vedno, kadar igraš proti takim legendam, je to velika priložnost. Po zmagi v New Yorku sem si mislil, da bom v takih priložnostih mirnejši, a ni bilo tako. Bil sem nervozen in sem delal precej napak," je povedal Thiem.

Daniil Medvedjev je po Đokoviću v Londonu premagal še Rafaela Nadala. Foto: EPA
Daniil Medvedjev je po Đokoviću v Londonu premagal še Rafaela Nadala. Foto: EPA

Medvedjev strl Nadala
Zvečer je Medvedjev v še enem tesnem obračunu po dveh urah in 37 minutah ugnal Nadala.

Španec je blestel v prvem nizu, ko mu je edini odvezm servisa uspel v osmi igri. Po zaostanku z 1:4 v drugem nizu se je vrnil in nanizal štiri zaporedne igre. V 10. igri je serviral za uvrstitev v finale, a je Medvedjev zaigral odločno in brez izgubljene točke izenačil na 5:5. Podaljšano igro je dobil s 7:4.

Rus je odločilni niz dobil z brejkoma v sedmi in deveti igri. Končno razmerje točk je bilo 105:94. Medvedjev je zadel kar 42 "winnerjev", Nadal pa le 22.

Finale bo v nedeljo ob 19.00.

London, zaključni turnir

Polfinale:
THIEM (AVT/3) - ĐOKOVIĆ (SRB/1)
7:5, 6:7 (10), 7:6 (5)

MEDVEDJEV (RUS/4) - NADAL (ŠPA/2)
3:6, 7:6 (4), 6:3