Rafael Nadal je turnir v Melbournu dobil v letih 2009 in 2022. Foto: EPA
Rafael Nadal je turnir v Melbournu dobil v letih 2009 in 2022. Foto: EPA

Sloviti Španec je v svoji bogati karieri dobil 22 turnirjev za grand slam, sploh zadnjič je igral letos v Melbournu, junija je bil na operaciji in za zdaj še ni popolnoma jasno, kdaj naj bi se vrnil. Rafael Nadal je v času Rolanda Garrosa, ki je njegov najljubši turnir, napovedal, da se bo vrnil za leto 2024, po koncu katerega naj bi se zelo verjetno upokojil.

Vodja turnirja v Melbournu Craig Tiley je marsikoga v torek presenetil, ko je po poročanju BBC-ja zatrdil: "Lahko vam ekskluzivno povemo, da se bo Rafael Nadal vrnil. V preteklih dneh smo se pogovarjali z njim, potrdil nam je, da se bo vrnil na naš turnir, zaradi česar smo navdušeni."

Bolj zadržani pa so v Nadalovem taboru, njegov predstavnik Benito Perez Barbadillo je tako razložil: "Rafael res že trenira, ampak za zdaj še nimamo natančnega datuma njegove vrnitve."

Nadal se je na družbenem omrežju X direktorju turnirja zahvalil za zaupanje. "Cenim zaupanje, ki so mi ga izkazali v vodstvu OP Avstralije. Vsak dan treniram in trdo garam, da bi se čim prej vrnil," je zapisal 37-letnik z Majorke.