Tamara Zidanšek je končala sezono na najlepši način. Foto: EPA
Tamara Zidanšek je končala sezono na najlepši način. Foto: EPA

S tem sta osvojili drugi turnir WTA, skupaj pa sta igrali šele petič. Odkar sta 22-letna Konjičanka in 29-letnica iz Delfta letos v Acapulcu združili moči, sta dosegli 11 zmag ob le treh porazih. Dva sta dobili (Palermo), enkrat pa sta igrali v polfinalu (Praga).

V prvem nizu je prišlo kar do petih odvzemov servisa, enega več pa sta dosegli Zidanškova in Rusova, ki sta do odločilne prednosti prišli v osmi igri in nato v deveti brez izgubljene točke osvojili niz.

V drugem sta Slovenka in Nizozemka takoj prišli do novega brejka in ga tudi potrdili. Prvi nosilki sta sicer v zaključku dvoboja zaigrali bolje in ubranili pet zaključnih žogic, po šesti pa sta se Slovenka in Nizozemka druge turnirske zmage veselili po uri in šestih minutah.

Za Zidanškovo je to tretja turnirska zmaga med dvojicami, potem ko je septembra 2018 skupaj s Srbkinjo Olgo Danilović dobila turnir v Taškentu.

V finalu posameznic je Belorusinja Arina Sabalenka s 7:5, 6:2 premagala Belgijko Eliso Mertens. S tem se je sezona za ženske tudi končala.