Danil Medvedev (desno) je vse bližje preboju v elitno deseterico na lestvici ATP. Foto: EPA
Danil Medvedev (desno) je vse bližje preboju v elitno deseterico na lestvici ATP. Foto: EPA

Finalist Odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu januarja 2008 je pred tem zadnji turnir osvojil oktobra 2017 v Anrtwerpnu. Lani je izpustil kar sedem mesecev, saj je moral aprila na operacijo levega kolena. Padel je na 210. mesto na lestvici ATP.

V prvem nizu je Herbert izgubil servis v deveti igri, v drugem nizu pa v prvi in peti igri. Tsonga je sijajno serviral in ni dopustil niti ene priložnosti za brejk. Po prvem servisu je izgubil le štiri točke (27/31). Dvoboj je trajal uro in 13 minut.

"Zelo sem zadovoljen z igro ta teden. Prav poseben občutek je, ko zmagaš na domačem turnirju po težki poškodbi. Upam, da bom nadaljeval sezono na tako visokem nivoju, " je bil navdušen Tsonga. Na sedmi od devetih izvedb turnirja je zmaga ostala v Franciji.

Medvedev najboljši v Sofiji
Danil Medvedev je zmagovalec turnirja v Sofiji. Tretji nosilec je v finalu s 6:4 in 6:3 odpravil Madžara Martona Fucsovicsa.

Za Rusa, 16. na lestvici ATP, je to druga zmaga v drugem medsebojnem dvoboju z Madžarom. 22-letni Medvedev, ki še pred 13 meseci ni imel nobene turnirske zmage, je tokrat prišel do četrtega naslova v karieri.

MONTPELLIER
(586.140 evrov, trda podlaga)
Finale:
TSONGA (FRA) - HERBERT (FRA/7)
6:4, 6:2


SOFIJA
(586.140 evrov, trda podlaga)
Finale:
MEDVEDEV (RUS/3) - FUCSOVICS (MAD)
6:4, 6:3