Izpad prvih dveh nosilk ponuja priložnost za preostale igralke za osvojitev teniškega turnirja v Ljubljani. Foto: www.alesfevzer.com
Izpad prvih dveh nosilk ponuja priložnost za preostale igralke za osvojitev teniškega turnirja v Ljubljani. Foto: www.alesfevzer.com

Od Anne Karoline Schmiedlove je bila boljša 30-letna Poljakinja Katarzyna Kawa, ki je slavila zmago s 7:5, 6:2. Dvoboj v teniškem centru Tivoli je trajal uro in 35 minut. Poljakinja, ki na lestvici WTA zaseda 251. mesto, je pripravila veliko presenečenje in ugnala 58. igralko sveta Schmiedlovo.

Izpadla je tudi druga nosilka, 112. igralka sveta Aliona Bolsova. Po dveh urah in 20 minutah jo je ugnala 290. na lestvici WTA Hrvatica Lucija Ćirić Bagarić s 4:6, 6:3, 6:0. Hrvatico v četrtfinalu čaka še ena Španka Marina Bassols. Peta nosilka je bila boljša od Grkinje Safo Sakelaridi s 6:4, 6:3.

Znova težave na Trgu republike

Prireditelji turnirja so po uvodnih težavah s podlago, zaradi česar so morali vse ponedeljkove in torkove dvoboje odigrati v Tivoliju, danes na igrišču na Trgu republike odpeljali dva dvoboja. Najprej je bil na vrsti prej omenjeni posamični, sledil pa je dvoboj dvojic med slovensko navezo Ela Nala Milić/Nina Potočnik in rusko-ameriško dvojico Amina Anšba/Quinn Gleason. V dveh nizih po precej izenačenem dvoboju sta bili s 6:4 in 6:4 boljši slednji.

Med dvobojem dvojic so morali pristojni na osrednjem igrišču sicer večkrat posredovati s teptanjem še vedno precej mehke podlage. O stanju igrišča naj bi tudi sledil sestanek organizatorjev in nadzornice WTA-ja, po katerem naj bi tudi bil znan razpored dvobojev v četrtek, ko bodo igrale še vse tri Slovenke v posamični konkurenci.

Kaja Juvan se bo namreč pomerila proti Romunki Miriam Bianci Bulgaru, vseslovenski obračun pa bosta odigrali Tamara Zidanšek in Pia Lovrič.

V četrtek vsi dvoboji v Tivoliju

Po koncu srednega tekmovalnega dogajanja sledil sestanek organizatorjev in nadzornice WTA, po katerem je v večernih urah postalo jasno, da se bodo četrtkovi dvoboji znova odvijali zgolj v Tivoliju. "Zaradi slabe vremenske napovedi se je WTA odločila, da bodo jutri vsi dvoboji potekali v Tivoliju," so zapisali v Tenis Slovenija. Agencija za okolje je sicer za jutri napovedala spremenljivo oblačno vreme s plohami in nevihtami.


LJUBLJANA, osmina finala, tabela
(107.360 evrov, pesek)

KAWA (POL) - SCHMIEDLOVA (SLK/1)
7:5, 6:2

SONMEZ (TUR) - RUŽIĆ (HRV)
3:6, 6:3, 6:2

ZIDANŠEK (SLO/4) - LOVRIČ (SLO)
četrtek ob 10.30

E. ANDREJEVA (AUS/8) - BEJLEK (ČEŠ)

JUVAN (SLO/8) - BULGARU (ROM)
četrtek po 14.00

GALFI (MAD/3) - JANI (MAD)

BASSOLS R. (ŠPA/5) - SAKELLARIDI (GRČ)
6:4, 6:3

ČIRIĆ BAGARIĆ (HRV) - BOLSOVA (ŠPA/2)
4:6, 6:3, 6:0