Takole je moral lani Novak Đoković zapustiti Avstralijo. Foto: AP
Takole je moral lani Novak Đoković zapustiti Avstralijo. Foto: AP

Tako bodo lahko na prvem turnirju za grand slam v sezoni nastopali tudi igralci s covidom-19, a pod pogojem, da se počutijo dovolj fizično pripravljeni za igranje. Organizatorjem ni več treba prijaviti pozitivnega koronskega testa, je časnik The Age citiral šefa Odprtega prvenstva Avstralije Craiga Tileyja.

"Našim igralcem in več kot 12.000 zaposlenim pa smo jasno povedali, da prosimo, da če se nekdo ne počuti dobro, naj ostane doma," je dejal Tiley. Vendar pa imajo lahko igralci okužbo tudi brez simptomov, zato bodo lahko igrali dvoboje kljub okužbi z virusom.

The Age piše, da bo "Odprto prvenstvo Avstralije verjetno videti precej drugače kot lani, saj se ljudje učijo živeti s covidom-19."

Lani je moral Đoković pred prvo tekmo na turnirju zapustiti državo, ker ni bil cepljen proti okužbi z novim koronavirusom, obenem pa ni imel veljavne zdravniške izjeme. Pred tem so mu razveljavili vizum in mu izrekli triletno prepoved vstopa na peto celino. To so avstralske oblasti novembra preklicale.

Odprto prvenstvo Avstralije je na sporedu od 16. do 29. januarja v Melbournu.