"Nora izkušnja, nora energija. Počutiš se del neke ekipe, neke skupnosti. Upam, da še kdaj. To je motiv za naprej. Videla sem, kaj moram popraviti. Občutila sem, kako je igrati na vrhunski ravni. Vidim, da lahko igram tudi na takšnih turnirjih. Vendar se moraš v takšnih trenutkih sprostiti in dobro počutiti. Zdaj pa 'fight' naprej," je povedala Manca Pislak. Foto: Tenis Slovenija

V kvalifikacijah je najprej igrala Ela Nala Milić. 15-letna hčerka nekdanjega košarkarskega reprezentanta Marka Milića je bila nemočna proti favorizirani Romunki Irini Fetecau, ki je slavila s 6:1 in 6:0.

Nato je Tina Cvetkovič osvojila igro več proti Aleksandri Krunić iz Srbije (1:6, 1:6), Noka Jurič je proti Italijanki Lucrezii Stefanini izgubila z 1:6 in 3:6, največ iger, pet, pa je proti Britanki Katie Boulter osvojila 24-letna Manca Pislak, četrtfinalistka mladinskega OP-ja Avstralije leta 2015. Po uri in 16 minutah je izgubila s 3:6 in 2:6.

V glavnem delu žreba se bo tako merilo pet slovenskih igralk. Poleg Tamare Zidanšek in Kaje Juvan bodo v 1. krogu igrale še tri, ki so prejele povabilo organizatorja. To so Živa Falkner, Pia Lovrič in Nika Radišić.

Ela Nala Milić je v prvem profesionalnem dvoboju v karieri osvojila eno igro. Foto: Tenis Slovenija
Ela Nala Milić je v prvem profesionalnem dvoboju v karieri osvojila eno igro. Foto: Tenis Slovenija

V ponedeljek bo edina izmed Slovenk igrala Nika Radišić, ki se bo pomerila z 58. igralko na svetu, Francozinjo Kristino Mladenovic. Leta 2017 je bila deseta na lestvici WTA. To bo tretji dvoboj na osrednjem igrišču, ki se bo začel zgodaj popoldne. Osrednji obračun dneva bo hrvaški. Takoj po slavnostnem odprtju turnirja, ki bo ob 18.40, bosta na osrednje igrišče prišli Donna Vekić in Ana Konjuh.

Preostale Slovenke bodo v ponedeljek nastopile med dvojicami. Tamara Zidanšek in Andreja Klepač se bosta na igrišču D v tretjem dvoboju dneva pomerili s Kajo Juvan in Rusinjo Natelo Dzalamidze, ki sta na začetku avgusta dobili turnir v Cluju. Živa Falkner in Pia Lovrič bosta združili moči za četrti obračun na istem igrišču, ko bosta izzvali rusko-slovaško navezo Ana Kalinska-Tereza Mihalikova.

WTA-TURNIR SERIJE 250

PORTOROŽ, 1. krog, tabela
(189.708 evrov, trda podlaga)

MARTIĆ (HRV/1) – JUVAN (SLO)

FALKNER (SLO) – kvalifikantka

ERRANI (ITA) – KALININA (UKR)

ZIDANŠEK (SLO/5) – kvalifikantka

RISKE (ZDA/3) – LOVRIČ (SLO)

kvalifikantka – kvalifikantka

RADIŠIĆ (SLO) – MLADENOVIC (FRA)
ponedeljek

VEKIĆ (HRV/8) – KONJUH (HRV)
ponedeljek

JASTREMSKA (UKR/6) – PAOLINI (ITA)

KOVINIĆ (ČG) – KALINSKA (RUS)

MARTINCOVA (ČEŠ) – KUCOVA (SLK)

CIRSTEA (ROM/4) – WATSON (VB)
ponedeljek

PETERSON (ŠVE/7) – kvalifikantka

PERA (ZDA) – FERRO (FRA)
ponedeljek

ZAVACKA (UKR) – kvalifikantka

PUTINCEVA (KAZ/2) – CRISTIAN (ROM)