Katerina Siniakova je septembra v finalu ugnala zmagovalko Wimbledona Jeleno Ribakino s 6:7, 7:6 in 6:4. Foto: Sportida
Katerina Siniakova je septembra v finalu ugnala zmagovalko Wimbledona Jeleno Ribakino s 6:7, 7:6 in 6:4. Foto: Sportida

Lastnik zemljišča TC Marina podjetje Terme Čatež, d. d., in mestna občina Piran nista našla skupnega jezika glede prodaje območja, na katerem je potekal turnir.

Lastnik je zahteval 4,8 milijona evrov oziroma trikratnik zneska, ki ga je v skrajnem primeru s pomočjo hotelske verige LifeClass želela ponuditi občina, zato se TC Marina zapira. Kot dodajajo, je usoda teniškega centra negotova, zagotovo turnirja letos tam ne bo.

"Na občine smo naslovili ponudbe za organizacijo tekmovanja v septembru. Prednost imajo večja mesta, kontaktirali smo Ljubljano, Maribor, Celje, Kranj, Novo mesto ... Zdaj čakamo na odziv. Obstaja tudi možnost organiziranja tekmovanja s peščeno podlago," je za Sportklub povedal direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič.

Portorož je prvič gostil turnir WTA leta 2005, po šestih letih pa je licenco za turnir dobil Baku. Zatem so na Obali gostili turnirje moške serije challenger, v letih 2021 in 2022 pa je Portorož znova gostil turnirja WTA. Predlani je bila najboljša Italijanka Jasmine Paolini, lani pa Čehinja Katerina Siniakova.